Welkom op het Stadhuis

Op zondag 18 juni opent het Stadhuis uitzonderlijk de deuren tijdens ‘Music City Hall’. Van 13 tot 18.30 uur worden er gratis concerten georganiseerd in de Gotische zaal, de Trouwzaal, de Militiezaal en de Raadzaal. Ook de kantoren van twee Schepenen en dat van de Burgemeester ademen muziek uit. Dit bijzondere evenement past in het Feest van de Muziek op 21 juni.

Dit jaar neemt de Stad Brussel deel aan de festiviteiten met een eerste editie van ‘Music City Hall’. Alle Brusselaars die deze tot de verbeelding sprekende locatie willen (her)ontdekken in een gezellige en muzikale sfeer, zijn hartelijk welkom!

De programmatie van Music City Hall is volledig Belgisch en Brussels. Alle stijlen komen aan bod: jazz, folk, rock, soul, beatbox, hedendaagse muziek, kamermuziek en kamerjazz. Deze eerste editie verwelkomt: de Muziekkapel Koningin Elisabeth, Alaska Gold Rush, Esinam Dogbatse, Toine Thys Trio, Big Ben, Philemon le chien qui ne voulait pas grandir en Cédric Dambrain, een jonge componist aan wie de Stad vroeg om een origineel werk te componeren. Op 18 juni brengt hij dat in première in de Raadzaal. Elke groep speelt in de loop van de namiddag drie korte sets (+/- 20 min), zodat het publiek vier optredens kan meemaken.

In de praktijk gaan de deuren open vanaf 13 uur. Er worden tickets uitgedeeld tot alle zitjes volzet zijn. Uit respect voor de artiesten worden de deuren tijdens de optredens gesloten.

Music City Hall is een initiatief van de Burgemeester en de Schepen van Cultuur. Om jong talent de ondersteunen, plaatste de Stad Brussel dit jaar een bestelling bij een componist. Dit evenement opent het zomers cultuurseizoen van de Stad Brussel. Het is eens te meer een gratis evenement, zoals de Stad er doorheen het hele jaar meerdere organiseert ten behoeve van alle Brusselaars.

Meer info

 

Gerelateerde Artikels