Een nieuw snufje bezoekers aan het Museum van de Stad Brussel

Sinds april kunnen bezoekers aan het Museum van de Stad Brussel gebruik maken van een gloednieuwe audiovisiogids. Die geeft in 4 verschillende talen (Frans, Nederlands, Engels en Duits) een overzicht van de geschiedenis van Brussel en een voorstelling van 15 belangrijke werken van het Museum.

Welk echtpaar wordt afgebeeld op het beroemde schilderij De bruidsstoet van Jan Breughel? Wie vertelt de legende van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Zavel die is voorgesteld op het prachtige gelijknamige tapijt? Waaruit is het intrigerende Witte Manneken-Pis Blanc van de Braziliaanse kunstenaar Afranio Fonseca de Paula gemaakt? Met de nieuwe interactieve gids maak je voortaan in beeld en geluid kennis met de grote en kleine geheimen van de belangrijkste meesterwerken van het Museum. De 15 geselecteerde werken staan symbool voor de rijkdom van de museumcollecties (faience, schilderijen, beeldhouwkunst,…). Om de rondleiding helemaal af te maken, wordt elk werk voorgesteld aan de hand van een audio, een foto en extra achtergrondinformatie.

Om toegang te krijgen tot deze audiovisiogids moet je alleen maar de algemene QR-code inscannen met je smartphone of tablet aan het onthaal van het Museum. Tijdens het bezoek kan je gratis gebruik maken van het wifinetwerk. Wie niet zelf over een toestel beschikt, kan een mini-tablet huren (2 €).

De inhoud van de audiovisiogids is ook te raadplegen op het volgende adres.

Meer info

Gerelateerde Artikels