Museum in beweging

Het Joods Museum van België staat niet stil! Het huidige gebouw dat het museum huisvest, wordt binnenkort afgebroken om, met uitzondering van de gevel, volledig te worden heropgebouwd. Om de officiële start van de werken aan te kondigen, organiseert het Museum op zondag 22 mei een unieke tentoonstelling in de voortaan lege ruimte van 2000 m²: ‘100 kunstenaars vrij aan het werk’.

Op 22 mei, van 14 u tot 22 u, worden honderd kunstenaars uitgenodigd om ter plaatse, in het volledig lege museum, in aanwezigheid van het publiek, een kunstwerk maken naar eigen keuze. Het thema en het materiaal zijn volledig vrij te bepalen en alle disciplines komen aan bod: schilderen, beeldhouwen, tekenen, enz. Ook ‘street art’ komt aan bod, in samenwerking met de Schepen van Cultuur, met o.a. het collectief Propaganza, Parole, Jaune, Manuel Murillo, Oji Djo, Kim Demane, enz. Het weekend daarop, op 28 en 29 mei, wordt het publiek opnieuw uitgenodigd om het resultaat te bewonderen en om, indien gewenst, een werk te kopen tegen de prijs die de kunstenaar zelf bepaalt. Het publiek kan ook de toekomstige plannen voor het museum ontdekken: de nieuwe inkleding, de cafeteria en het auditorium in hedendaagse bouwstijl.

Het Museum heeft onder de noemer ‘Moving Museum’, een uitgebreid programma op touw gezet dat buiten de muren zal plaatsgrijpen tijdens de renovatiewerkzaamheden. Dit nieuwe elan stelt het museum in staat om banden aan te gaan met de Marollenwijk, waar het gelegen is, en met andere bezienswaardigheden, zoals de galerijen en handelszaken van de Zavel, Espace Magh of het BELVue Museum, bijvoorbeeld. Ontdek de nieuwe samenwerkingen op (link).

22 & 28, 29/05
Gratis

Joods Museum van België
Minimenstraat 21
1000 Brussel
Meer info

Gerelateerde Artikels