Dans, dans en nog eens dans in Cité Culture!

Tot 3 mei staat Cité Culture helemaal in het teken van dans ter gelegenheid van de 2e editie van dansfestival MOMENT. Aanvankelijk draaide het festival rond hedendaagse dans, maar ondertussen komen alle dansvormen er aan bod. Zaterdag bijvoorbeeld, staat hiphop centraal. Alle voorstellingen vinden plaats in Laken, op een steenworp van Jette, met de steun van de schepen van Cultuur van de Stad Brussel en van de Gemeente Jette.

Hedendaags of stedelijk, dans is een complexe kunstvorm. En toch is hij toegankelijk voor iedereen. Dat wil het meerdaagse dansfestival MOMENT aantonen met kwalitatieve voorstellingen en activiteiten voor jong en oud en uit alle windstreken. Vanaf 27 april opende Cité Culture zijn deuren voor scholen en wijkverenigingen. Op 1 mei start het festivalprogramma voor het grote publiek. Woon een hedendaagse dansvoorstelling bij, neem deel aan een jam of een hiphopinitiatie, kom al dansend mee ontbijten of pik één van de kindervoorstellingen mee. Een aantal activiteiten zijn betalend. Andere, zoals de hiphopdag en het optreden in de publieke ruimte, zijn gratis. Voor en na de festivalvoorstellingen hebben deelnemers, artiesten, toeschouwers, organisatoren en zelfs voorbijgangers de gelegenheid om mee te werken aan de collectieve dansvideo ‘prendre un moment pour la danse’. Die wordt op 10 mei gepubliceerd op de website van Cité Culture.

Kom kijken en meedansen in Cité Culture, met op het programma:

1/05

Een van de vier hedendaagse dansvoorstellingen op vrijdag, om 19u30 (10 € / 3 €)

Work in progress van Audrey Pascale – Tsiaro: Collectief, selectief, zintuiglijk, gebrekkig, … het geheugen maakt ons, vernietigt ons, verzamelt en laat ons toe tijd te ervaren.

Esperanza de Bea de Brabant: Esperanza draait rond een zoektocht naar bewegingskwaliteit. Verschillende lichaamshoudingen en bewegingen hangen samen met 3 entiteiten. Zij beweegt soepel en langzaam, gedachten lozend waar ze misschien wel boos van wordt.

No-thing van Christophe Carpentier: Nothing, Nothing is, Nothing is nothing but it might be a thing, Nothing is nothing but it might be a thing that represents nothing, But still…

Footnotes by hands project 1 van Marijn Celea: een werk rond handen. In deze solovoorstelling gaat choreografe Marijn Celea een dialoog aan met de videobeelden van Hands Project 1.

De dans-jam op vrijdag, om 21u (10 € / 3 €): een vrije danssesie, open van geest én open voor iedereen.

2/05

Hiphop op zaterdag, van 14u tot 18u (gratis): Battles, jams, danslessen, … kom en ontdek de verschillende hiphopdansstijlen. Vertrekkend van basisstijlen als Popping, Locking, Hype, B-boying,… tot de meest hippe vormen zoals House Danse, Krump,…

Dansinterventie Dans:ette, in de publieke ruimte om 18u en om 19u30 (gratis): een voorstelling op poten gezet door een groep vrijwilligers onder leiding van twee bekende Brusselse choreografen, Brahim Rachiki en Misha Downey.

Fragments, door Les Slovaks om 20u (12 € / 7 €): een waarachtige filmscène, een dansopvoering, een theateract.

3/05

Ontbijtvoorstelling om 10u00 (10 € / 5 €): het startschot wordt gegeven door Carte Blanche, een performance door de Jetse danser Youri De Gussem, daarna is het tijd voor een dansontbijt met ontmoetings- en debatmogelijkheden rond dans.

Kinderspektakel La danse des étoffes van MetaPo om 15u (10 € / 7 €): Als ik je draag, verander je me dan? Vorm je mijn schild? Verstop je me? Maak jij mij, maak ik jou, maak je me kapot?… Maar wie zit er verstopt achter deze weefsels? Wat is hun verhaal? Hoe doordringen ze ons?
Tot en met 3/05
Op verschillende tijdstippen naargelang de activiteit.
0 € tot 12 €
Robijndreef 12
1020 Brusel
Meer info

Gerelateerde Artikels