Magritte & Trash bij de Rijke Klaren

Voor de tweede maal in hun bestaan werken de Rijke Klaren samen met de Magritte du Cinéma om het grote publiek de mogelijkheid te bieden de films te ontdekken die het tegen elkaar opnemen tijdens de 7de uitreikingsplechtigheid die op 4 februari 2017 plaatsvindt in SQUARE. Tussen 15 en 18 januari vertoont het cultureel centrum alle films die genomineerd zijn in de categorieën “Beste film” en “Beste debuutfilm”. Bij die gelegenheid kunnen de toeschouwers ook hun kans wagen om tickets te bemachtigen voor de uitreikingsplechtigheid! Een paar dagen later, van 25 tot 28 januari, is het de beurt aan het festival “Courts mais trash” om de Rijke Klaren in te    palmen.

Ceci n’est pas un Magritte

In 2015 organiseerden de Magritte du Cinéma en de Rijke Klaren op impuls van de Schepen van Cultuur “La Journée des Magritte du Cinéma”, een echte filmmarathon waarin de zeven films die met elkaar wedijverden voor de “Magritte du Premier Film” op minder dan 24 uur tijd werden vertoond. Het cultureel centrum werd aldus de enige partnerplek waar zoveel films te zien waren. Vanuit hetzelfde streven om de Belgische film te promoten, maakt het team zich op om de genomineerde films van twee categorieën te vertonen. Voor het publiek vormt dit de gelegenheid om, in de periode waarin de juryleden stemmen, alle deelnemende films van Belgische makers te leren kennen en bij die vertoningen misschien ook de toekomstige winnaars te ontmoeten. Via loting zullen enkele gelukkige winnaars de 7de uitreikingsplechtigheid van de Magritte du Cinéma kunnen bijwonen.

4 dagen trash!

Van 25 tot 28 januari keert “Courts mais Trash“, het Belgische platform van de onafhankelijke kortfilm, terug naar de Rijke Klaren. Trash betekent niet enkel provocerend of choquerend maar ook alternatief, politiek of gewoonweg vreemd. In 2017 kan het publiek kennismaken met een formule die nog meer vertoningen biedt en ook prijzen voor de beste realisaties van eigen bodem en elders: een honderdtal films verspreid over 8 sessies en een “Long mais Trash”. DJ’s brengen de foyer tot leven, met als apotheose de After Trash Party ter afsluiting van het festival. Als u graag uw meesterwerk wil vertoond zien tijdens het festival, rest er u nog een beetje tijd om het in te sturen!

Gerelateerde Artikels