Boekenpraatje

Deze maand kunt u genieten van twee nieuwe literaire ontmoetingen op 17 november, telkens om 18u30. De eerste ontmoeting vindt plaats in ’t Goudblommeke van Papier en is volledig gewijd aan Jean-Baptiste Baronian. De tweede bijeenkomst grijpt plaats in de Bibliotheek van de Rijke Klaren en gaat over het nieuwe boek van Carine Fol.

Michel Joiret van vzw ‘Le Non-Dit’ treedt er in gesprek met Jean-Baptiste Baronian van de Koninklijke Academie voor de Franse taal en letterkunde van België, op 17 november in ’t Goudblommeke van Papier (Cellebroersstraat 55), het symbool van de kunst- en literatuurscène. De auteur van het boek ‘Dictionnaire amoureux de la Belgique’ zal er praten over zijn parcours en over zijn bijzondere band met boeken (8/5 € – reservaties: info.m.joiret@gmail.com). Meer informatie.

Op hetzelfde ogenblik stelt Carine Fol in de Bibliotheek van de Rijke Klaren haar recent uitgegeven boek voor: ‘De l’art des fous à l’art sans marges: un siècle de fascination à travers les regards de Hans Prinzhorn, Jean Dubuffet et Harald Szeemann’. Carine Fol is doctor in de Kunstgeschiedenis, voormalig directrice van het museum art&marges en artistiek directrice van de CENTRALE for contemporary art. Zij zal in gesprek treden met Caroline Lamarche van de Koninklijke Academie voor de Franse taal en letterkunde van België. “Dit boek schetst in een kritisch historisch perspectief, een eeuw van spectaculaire veranderingen in de kijk op en de waardering van werken van autodidactische kunstenaars, die zichzelf niet altijd als kunstenaars bestempelen.”(gratis – reservatie: bp1.bxl@brunette.brucity.be). Meer informatie.

carinefol

De literaire ontmoetingen van vzw ‘le NON-DIT’ worden georganiseerd onder auspiciën van de schepen van Cultuur, die eerder Michel Joiret heeft gesteund bij de promotie van zijn boek ‘Le carré d’or‘ in februari jongstleden. U las dit vast in een van onze vorige edities. De vzw publiceert ook het tijdschrift ‘LE NON-DIT’, een van de oudste literaire tijdschriften van België die nog verschijnen (1988).

Een greep uit het aanbod van literaire projecten met Brusselse verankering die eerder werden georganiseerd met de steun van de schepen van Cultuur: de lancering van het sprookje ‘Le Bal des décapités‘ van Dominique Brynaert en van de roman ‘Finis Terrae‘ van Nathalie Stalmans en het boek ‘Sociologie de la bruxellitude – les chochetés‘ van Louise-Marie Libert. De schepen van Cultuur ondersteunt verder ook de Brusselse festivals rond het boek, waaronder Histoires de Livres de Brusselse beurs van het kunstboek, Ecrire l’histoire, de beurs voor het geschiedenisboek en Masonica de dag van het vrijmetselaarsboek. We zijn vandaag bijzonder verheugd om u de lancering aan te kondigen van het boek van Carine Fol, artistiek directrice van de CENTRALE for contemporary art, het centrum voor hedendaagse kunst van de stad Brussel.

Gerelateerde Artikels