Voor liefhebbers van elektro

Een nieuw festival rond elektronische muziek gaat in Brussel van start: ‘LISTEN!’ spitst bezoekers de oren en laat de Stad tussen 14 en 16 april dreunen. De programmatie bestaat voor 50 % uit Belgische artiesten.

Naar het voorbeeld van de ‘Nuits Sonores’ in Lyon en ‘Sonar’ in Barcelona, zoekt het nieuwe festival aansluiting bij de grote elektrofestivals in Europa. De geschiedenis, de vertakkingen en de meest innoverende stromingen van de elektronische muziek worden extra in de kijker gezet.

‘LISTEN!’ pakt uit met een reeks aanstormende talenten en gevestigde waarden, met bijzondere aandacht voor Belgische en Brusselse artiesten. Veel méér dan een recreatief festival, wordt LISTEN! een uithangbord en een platform voor de lokale elektro scene, die de confrontatie aangaat met het beste van de internationale scene.

Het festival loopt 3 nachten en 1 dag op 8 locaties, waar 35 Belgische en internationale gasten worden verwelkomd. Op de affiche: Manuel Göttsching ‘Live’, Harvey Sutherland ‘Live’, Tolouse Low Trax ‘Live’, Fatima Yamaha ‘Live’, Gigi Masin ‘Live’ Midland, Omar S, San Soda, Akase ‘Live’, Suso Sáiz ‘Live’, Miles Whittaker, Lawrence Le Doux, Dj Food, Tako, Jamie Tiller, Abel, Sixsixsixties, Captain Starlight, Dj soFa, Rick Shiver, Dj Kwak, The Soul Inn Brothers, Fred Nasen, Boochie, Viola Conti, Antilope, Dc Salas, Red D, Kong & Bafana.

Op 14 en 15 april trekt het festival naar een aantal Brusselse instellingen voor à la carte concerten in de Beursschouwburg, de Sint-Gorikshallen, Théâtre, Lumen, Soul Inn, Bonnefooi, Epicerie Moderne en her ING Art Centre. Zaterdag 16 april wordt het orgelpunt met overdag en ’s nachts optredens in het SQUARE Brussels Meeting Centre (Kunstberg): live concerten, DJ sets, een platenbeurs, de tentoonstelling ‘Next’ van Peter Kogler, luistersessies en workshops.

Deze eerste editie kreeg de steun van de Schepen van Cultuur en wil de Brusselse elektro scene een duwtje in de rug geven.

14 > 16/04
Tijdstippen en tickets in functie van de activiteiten (van € 12 tot € 25)
Op 8 verschillende locaties in Brussel
Meer info

Gerelateerde Artikels