Brussels elektro

Een jaar geleden werd in Brussel een nieuw festival voor elektronische muziek gelanceerd. ‘Listen! A Brussels Future Music Festival’ maakt zich van 30 maart tot 1 april 2017 op voor een tweede editie.

In de praktijk gaat LISTEN! op donderdag 30 maart in Studio4 van Flagey van start met een concert van Francesco Tristano, die klassieke en elektronische muziek met elkaar combineert. Op vrijdag worden een aantal documentaires over elektronische muziek vertoond in bioscoop Vendôme. Lefto & Friends, Tangram Records & Strictly Niceness organiseren een Hiphop & Soul Night in het Square Brussels Meeting Centre. Volgende artiesten werden uitgenodigd: Benji B, Kurtis Lo, Le 77, Flako, Deft, Le Motel, Solo 700, Mophito, Shungu, Bcote, Moodprint, Dj Kwak, Mr Mendel en Volcov. Op zaterdag bereikt het festival zijn hoogtepunt met een dag- en avondprogrammatie in het Square. Overdag zijn bezoekers welkom voor een platenbeurs, lezingen, Master Classes, workshops,… s’ Avonds neemt Listen! bezit van 3 zalen in het Square. Daar komen uiteenlopende genres aan bod: e.a. house, techno en disco met het beste wat de Belgische en internationale scene te bieden heeft. Op Electronic Night maken 808 State ‘Live’, Pender Street Steppers, Antal, Syracuse ‘Live’, Jovonn, Kai Alcé, Optimo, Nosedrip, Rick Shiver, Handless Dj, Red D, Kong & Gratts & Alfred Anders het mooie weer.

Naast die blikvangers, verspreidt de sfeer van het festival zich ook over de rest van Brussel tijdens heel wat evenementen op een twintigtal locaties: de Ancienne Belgique, de Beursschouwburg, Épicerie Moderne, Bonnefooi, Maison du Peuple, Bar du Marché, Belga,…

Van 16 maart tot 1 april wordt het ING Art Center het Meeting Point van het festival, met een radiostation en een bar. Bezoekers kunnen er opnames, interviews, debatten en DJ sets van Belgische artiesten meemaken. Van donderdag tot zaterdag, van 19 tot 1 uur.

LISTEN! beperkt zich dus niet tot een muzikale programmatie, maar combineert plezier, passie, creativiteit en professionalisme. Via een gevarieerd en toegankelijk programma wil het festival een bredere dynamiek rond de toekomst van de elektronische muziek creëren. Door samen te werken met vakmensen, door Belgische artiesten en de internationale muzieksector met elkaar in contact te brengen en door de reflectie over de toekomst van het genre te stimuleren. Het publiek van zijn kant, krijgt binnen de programmatie de kans om kennis te maken met heel wat lokale Belgische artiesten die muzikale invloeden en tijdperken met elkaar vermengen.

Meer info

Gerelateerde Artikels