La Bellone stelt tentoon

Van 16 tot 27 juli loopt in La Bellone een nieuwe tentoonstelling: ‘Le S de l’ange’. Een installatie bedacht door de Franse choreografe en kunstenares Mathilde Laroque.

Het pand aan de Vlaamsesteenweg 46 is discreet. Toch bruist La Bellone van activiteit! La Bellone is een plek van onderzoek en reflectie, een dramaturgische tool voor podiumkunstenaars. La Bellone is tegelijk een platform voor ontmoeting en uitwisseling én een werkplek, met een documentatiecentrum voor theater ten behoeve van artiesten uit de Franse gemeenschap of uit het buitenland. In de praktijk organiseert La Bellone lezingen, workshops, residenties, ontmoetingen voor vakmensen maar ook tentoonstellingen voor het brede publiek. Zo ook het project van Mathilde Laroque: ‘Le S de l’ange’.

De ‘S’ van Sprong, Smile, Sensualiteit, Sentiment, Sissen, Solitair, Spanning,…’, vertelt de artieste. De ‘S de l’ange’ is een multidisciplinaire creatie die gebruik maakt van visuele en plastische kunsten, choreografie en geluiden. La Bellone toont het videoluik in haar galerij.

Aan het project werkten vrijwilligers tussen 3 en 82 jaar mee. Het bevraagt het leven zoals het was, het gedroomde leven en de overgang tussen leven en dood of tussen dood en leven. Uitgangspunt: de dagboekarchieven van de Russische danser en choreograaf Vaslav Nijinsky, die in 1918 gek werd verklaard. Te bekijken vanaf 16 juni. Vrije toegang.

Vernissage op 15 juni om 17 uur.

Meer info

 

Gerelateerde Artikels