Kom uw vakantie doorbrengen op Recyclart

Zoals ieder jaar, wordt het station Brussel-Kapellekerk elke donderdag- en vrijdagavond (tot 31 juli) van boven tot onder omgetoverd tot een zomers animatiecentrum. Dankzij het Recyclart Holidays Festival, kan u gratis of voor bijna niets genieten van muziek, kunst, workshops, spelletjes,… Tot vers gebakken brood en een kappersbeurt toe!

Op enkele extra’s en specifieke evenementen na, staan de grote namen tijdens uw vakantie op Recyclart centraal.

De hele zomer lang wordt u uitgenodigd op gratis concerten, georganiseerd in samenwerking met het label Transonic en CitySonic – Festival des Arts Sonores. De NUITS DU BEAU TAS zijn pure verwennerij voor liefhebbers van alternatieve muziek (noise, experimental, contempo, free impro, electro, indie rock, psychedelic, garage, ambient…). Ontdek het programma hier.

Tijdens de pittige fotoavonden EXTRA FORT, komen fotografen u hun werk voorstellen. De gratis projecties worden gevolgd door een concert en/of een avondje met DJ PUBLIK. Het volledige programma vindt u hier.

Kom proeven van de BBQ FOR THE PEOPLE, laat een tattoo zetten in LA BOUCHERIE MODERNE of kies een nieuw kapsel tijdens KWAF PUBLIK. Tijdens PAIN PUBLIK leert u zelf brood bakken. De Poolse designers AHAHA geven uw kledij net dat ietsje meer tijdens PIMP YOUR T-SHIRT. In de DIGITALE SPELOTHEEK kan u legaal spelletjes uploaden. En in STUDIO ALMODOVAR legt kunstenaar François Harray graag uw portret vast.

Het veelzijdige programma wordt aangevuld met tal van extra’s (een Vinyl Market, een Repair Café,…). Een buitenkans om de verschillende gezichten te ontdekken die Recyclart in de wijk Kapellekerk toont. In het kader van het SIX TUNNELS project van het wijkcontract Jonction, organiseert Recyclart buurtacties die deze verbindingselementen in de kijker zetten. In de Huidevetterstunnel kan u tijdens het festival catch- en bokswedstrijden meemaken. Het gaat om twee sporten die in de wijk worden beoefend. De Schepen van Cultuur werkt trouwens actief samen met Recyclart en Nonewennemies aan een project dat de tunnels in de buurt van het station met muurfresco’s nieuw leven wil inblazen. In een volgende Newsletter vertellen we meer.

Sinds vorig jaar strijkt Recyclart ook neer in het station Brussel-Congres, waar u een nieuwe wijk kan verkennen! Om dat te vieren, loopt (tot 30 augustus) in de stationsvitrines van Brussel-Congres de tentoonstelling ‘Jan Krediet, die woont hier niet’. U krijgt er foto’s en video’s te zien, gemaakt in de cafés van de wijken Kapellekerk en Congres: bewoners, arbeiders, studenten, vaste waarden, verdwaalde toeristen,…

Het volledige programma en de openingsuren leest u op www.recyclart.be.

Tot 30/07
’s Avonds
Gratis of beperkte bijdrage
Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Meer info