Er waait een wind over het kanaal!

De zomer is nog niet op zijn einde. Om de zomer in stijl af te sluiten, wordt tijdens het weekend van 22 en 23 september een gloednieuw internationaal festival “Kites vliegen over de kaaïen” georganiseerd op de Akenkaai. Voorafgaand aan het festival zelf opent vanaf 19 september in KANAL-Centre Pompidou een tentoonstelling rond kitesurfen.

De Brusselse skyline zal in september ingepalmd worden door een betoverend luchtballet “Vliegeren op de kaaien”, waarin gespeeld wordt met de zwaartekracht en met kleuren en vormen. Het is het allereerste vliegerfestival ooit in Brussel. Aziatische en Europese vliegeraars zakken af om hun talenten te tonen met 1-, 2-, 4- of zelfs 100-lijnsvliegers uit stof, zijdepapier of maniokbladeren. Daarnaast zal het kanaal ook ingepalmd worden door lelies en zeilbootjes. Langs de kaaien komt er een heus dorp van windmodules.

Ter voorbereiding van het festival werkte de organisatie samen met scholen, verenigingen en bedrijven tijdens bouw- en initiatie-ateliers, die verschillende generaties en culturen bij elkaar brachten. Tijdens het festival zijn er ateliers voor de allerkleinsten waar ze zelf vliegers en windmolens kunnen maken.

Voor wie graag meer wilt weten over de eeuwenoude vliegerkunst, haar ontstaan en de wereldwijde varianten, is er vanaf 19 september tussen 12 uur en 18.30 uur de tentoonstelling “Vliegers van de wereld”in KANAL-Centre Pompidou, die al in de toeganghal begint.

Het project is in handen van de organisatoren van het vroegere vliegerfestival van Knokke-Heist, Pass to Fly en de kinderboerderij van het Maximiliaanpark en wordt ondersteund door de dienst Toerisme en Grote Evenementen van de Stad Brussel. Dit gratis evenement kadert in de herwaardering van de kanaalwijk, in navolging van het nieuwe kunstencentrum en van Brussel Bad.

Tentoonstelling
Van 19 tot en het 23 september
Van 12 tot 18 uur
KANAL – Centre Pompidou, 2 Akenkaai – 1000 Brussel
Festival
22 en 23 september
Van 10 tot 18 uur
Akenkaai – 1000 Brussel

Meer info

Gerelateerde Artikels