Insifon verhuist

Sinds begin juni vindt in het Warandepark elke woensdag, zaterdag en zondag om 15.30 u. het poppenfestival “Guignolet dans le Parc” plaats. Vanaf juli wordt dat ritme opgedreven. Het Théâtre Royal Les Cœurs de Bois verzorgt tot 31 augustus van woensdag tot zondag voorstellingen, met uitzondering van het weekend van 26 en 27 augustus. Dan laten Les Cœurs de Bois het stadscentrum achter zich en trekken ze eropuit om de inwoners van Laken te ontmoeten voor het festival Insifon.

Al bijna 15 jaar lang brengt Guignolet dans le Parc een eerbetoon aan de Brusselse poppenspelerstraditie. Gesterkt door het succes van dit gratis familiefestival in openlucht, wou de schepen van Cultuur het concept een weekend lang decentraliseren. Sedert 4 edities installeren Les Cœurs de Bois zich in het Groentheater en brengen ze er twee dagen lang een condensaat van hun beste voorstellingen. Voor deze vijfde editieverlaat Insifon het Groentheater voor een volledig nieuwe speelplek, in Neder-Over-Heembeek. Om het programma te verrijken en afwisseling in de verschillende disciplines te brengen, nodigt het theater ook Belgische en internationale collega-poppenspelers uit. Marionetten, hand- en vingerpoppen, stang-, staaf- en stokpoppen voeren het publiek hun wereld binnen.

De rest van het jaar spelen Les Cœurs de Bois voortaan in hun nieuwe theater, op het nummer 460a van de Paleizenstraat over de Bruggen in Laken (daar zullen we het hier nog over hebben).

Meer info

Gerelateerde Artikels