De New Yorkse kunstbeurs Independent in beeld

Van 8 tot 11 november vond de nieuwe editie van de kunstbeurs Independent Brussels plaats. Een kunstbeurs uit New York die Brussel als Europese uitvalsbasis koos. Deze editie werd voor het eerst in goede banen geleid door een gastcurator, Vincent Honoré.

Independent haalt de codes van de traditionele kunstbeurs onderuit en houdt het midden tussen een beurs, een tentoonstelling en een platform. De ruimte om klassieke en nieuwe strategieën daaromtrent te verkennen en non-conformistische keuzes te maken. Na verschillende edities in New York, viel de keuze van de organisatoren op Brussel als Europese uitvalsbasis. Eens te meer een bevestiging van de groeiende reputatie van Brussel als het om moderne kunst gaat. Independent Brussels is jaarlijks te gast in de voormalige Vanderborght-gebouwen. Die worden beheerd door de Stad Brussel, die er al snel heel wat mogelijkheden in zag. Van bij de eerste editie trok het evenement een pak bezoekers uit de hele wereld.

Net als ieder jaar, had Independent internationale galerijen, culturele instellingen en musea uitgenodigd om de kunstbeurs een nieuwe invulling te geven als tentoonstellingservaring : Parijs, Londen, Oslo, Los Angeles, Charleroi, Zurich, Berlijn, Brussel, Madrid, Antwerpen, Kelen, Milaan, Boedapest… Dit jaar konden de deelnemers gebruik maken van grotere individuele tentoonstellingsruimten. Nieuw: deze derde editie omvatte een ongeëvenaard programma van live events met talloze kunstenaars: installaties, performances, muziek, debatten,…

Today we wrap up #IndependentBrussels2018, our performative festival that features 6 floors of visual arts, live performances, talks, screenings and more. We are open until 7pm this evening and look forward to welcoming you to this year’s fair—and stay tuned for updates on our upcoming editions!

Publiée par Independent sur Dimanche 11 novembre 2018

Meer info

(c) video – Independent

 

Gerelateerde Artikels