In beweging

Les Brigittines, het Kunstencentrum van de Stad Brussel, organiseert van 8 tot 26 maart 2016 de nieuwe editie van In Movement. In de loop van die twee weken staan 11 voorstellingen op het programma van het tweejaarlijkse festival rond beweging en de Brusselse creatie.

Creaties, sketches en avondvullende programma’s zullen elkaar twee weken lang afwisselen in Les Brigittines. Die tastbare confrontatie onthult de rijkdom en de diversiteit in Brusselse creaties. Ondanks hun verschillende achtergrond, hebben alle festivalchoreografen vandaag een link met Brussel, omdat ze er wonen of werken. Dat uitgangspunt getuigt van hun betrokkenheid bij de wereld van vandaag. Ze laten zich inspireren door het werk van Billie Holiday en andere blueslegendes (Despite her van Shantala Pèpe), door de muziek van Bob Dylan (Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan van Voetvolk/Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe) en de schilderijen van Michaël Borremans (Phasmes van Compagnie D’ici P./Fré Werbrouck). En door de hedendaagse wereld die ze in beweging zetten.

De eerste editie in 2012 maakte duidelijk hoe artiesten en publiek ervan genieten om zich voor even te verliezen in de aaneenschakeling van creaties, en graag de ene voorstelling na de andere meepikken. Het programma werd verder uitgebreid met nóg meer avondvoorstellingen en ontdekkingen. In de marge van de voorstellingen worden, in samenwerking met dansschool PARTS en de afdeling ‘Arts du Spectacle vivant’ van de Vrije Universiteit Brussel, ontmoetingen en lezingen georganiseerd. Ze zetten aan tot reflectie, trekken het debat open en wijzen op het belang van hedendaagse dans in een stedelijke context.

Van 8/03 tot 26/03/2016
Vanaf 17 uur
€ 12

Les Brigittines
Korte Brigittinenstraat
1000 Brussel
Meer info

 

Gerelateerde Artikels