Het circus ontroert het hartje van Brussel. Het bewijs in beeld !

Acrobaten, jongleurs, koorddansers en andere circusartiesten haalden voor de 10de verjaardag van “HOPLA!” hun mooiste kostuums boven en hebben meer dan 10.000 bezoekers in verrukking gebracht. Het Festival van de Circuskunsten van de Stad Brussel verwelkomde de bezoekers tot en met 10 april niet alleen in het stadscentrum, maar ook bij Thurn & Taxis in Laken, in de Noordwijk én (voor het eerst) in Neder-Over-Heembeek.

Van 4 tot 10 april, liet HOPLA! iedereen kennis maken met de veelzijdigheid en diversiteit van circuskunsten, tijdens gratis voorstellingen in de openbare ruimte of in theaterzalen. Talrijke professionals hebben zich voor de gelegenheid verzameld : Carré Curieux, la Cie des P’tits Bras, les frères Troubouch, Le Cadrage met Babafish en Jenny Rombai, het collectief Global Hybrid, El Pulpo, Rebel-Up, Bouillon Kube, de fanfare van Commando Fête, SYMSO, Circus Zonder Handen, leerlingen van 7 circusscholen van de Franstalige Gemeenschap, studenten van Circuscentrum ESAC en véél meer.

Alvorens de tent op de Vismet werd opgezet, wou HOPLA! de inwoners van de wijken buiten het centrum ontmoeten tijdens de ‘BARDAF CIRCUS’ Toer, dit jaar ook in Neder-Over-Heembeek. Daarna arriveerden het feest in de Sint-Kathelijnewijk waar ze een groot aantal families heeft ontvangen tijdens het hele weekend. Klein en groot hebben kunnen genieten in een serene en familiale sfeer van dit familiale festival in het stadscentrum. Het Schepenambt en de dienst Cultuur zijn zeer opgetogen met het succes van deze laatste editie en maken een erezaak van de voortzetting, ondanks de moeilijkheden die Brussel kent, om een Cultuur te laten leven die toegankelijk is voor iedereen en die het samenleven , de ontmoeting en het delen bevordert.

2016Meer info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde Artikels