Histoires de Livres, de Brusselse beurs van het kunstenaarsboek

Tijdens het laatste weekend van deze maand wordt opnieuw de grootste Belgische beurs van het kunstenaarsboek gehouden: Histoires de Livres. De 8e editie vindt plaats op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart in de gebouwen van Tour & Taxis, met de steun van de Schepen van Cultuur.

Het kunstenaarsboek is een specifiek medium in de beeldende kunsten. Het is geen boek over kunst, maar een kunstwerk op zich; de kunstenaar maakt zich het boek als materiaal eigen. Het kunstenaarsboek is beperkt aanwezig tot quasi onbestaand in het traditionele boekencircuit, en mist dus zichtbaarheid. Sinds 2003 wil dit (aanvankelijk tweejaarlijkse en sinds 2013 jaarlijkse) evenement het kunstenaarsboek tijdens een tweedaagse beurs in de kijker zetten. Dit jaar treden tijdens Histoires du Livres meer dan 100 Belgische en buitenlandse exposanten aan (uitgevers, graveerders, illustratoren, boekbinders, beeldend kunstenaars, collectieven, schrijvers, dichters en andere kunstenaars). Zij bieden ons een unieke kijk op het hedendaagse kunstenaarsboek. De beurs brengt publiek, uitgevers, kunstenaars en jonge creatieve geesten samen.

Histoires de Livres is gratis en richt zich tot het grote publiek, van liefhebbers en professionals uit de uitgevers- en distributiewereld, tot verzamelaars en kunstenaars. Er is een uitgebreid programma van activiteiten en ontmoetingen: lezingen met Michel Butor, een aparte ruimte met een “eerbetoon aan André Balthazar”, een leeskamer “La Fleur en papier doré” (Het Goudblommeke in Papier), een atelier “le Studio du livre” (De Boekenstudio) met graveerworkshop, de mogelijkheid om samen één exemplaar van het eenmalige gezamenlijke magazine “Ici & Maintenant” te maken, een kinderworkshop “Lili et les livres” (Lili en de Boeken – van 8 tot 12 jaar, 14 u tot 16 u, € 5), een tentoonstelling met collages en fotomontages van Karl Waldmann, een fototentoonstelling van Michèle Peyrat en een ontspanningsruimte met sculpturen van Renaud Vassas.

Histoires de Livres vindt plaats op hetzelfde moment als Foire du Livre (Boekenbeurs), zodat het publiek in hetzelfde weekend op één locatie kan kennismaken met de twee belangrijkste Belgische evenementen gewijd aan het boek in al zijn vormen.

28/02 > 01/03
10 u tot 19 u
Gratis toegang

Tour & Taxis
Havenlaan 86
1000 BRUSSEL

Meer info

Salon du livre d'art affiche

 

Gerelateerde Artikels