Gratis tickets voor wie 65 of ouder is

Woont u op het grondgebied van de stad Brussel en bent u minstens 65 jaar oud? Profiteer dan van het initiatief ‘seniorentickets’ om gratis een theaterstuk, een dansvoorstelling of een opera bij te wonen tijdens het kunstseizoen 2016-2017. De Dienst Cultuur deelt dit jaar meer dan 1.300 tickets uit, in samenwerking met een tiental cultuurhuizen in Brussel.

Het Théâtre Royal du Parc, het Théâtre des Galeries, het Théâtre de la Place des Martyrs, het Théâtre National, het Théâtre Les Tanneurs, de KVS, de Koninklijke Muntschouwburg, het Théâtre de Poche, Les Brigittines, het cultureel centrum Rijke Klaren en BOZAR nemen opnieuw deel aan dit initiatief.

In 2013 nam de Dienst Cultuur het beheer van de seniorentickets over van de Dienst Senioren. Sindsdien is het aanbod uitgebreid met twee nieuwe disciplines – dans bij Les Brigittines en opera in de Muntschouwburg – en twee nieuwe locaties, nl. BOZAR en het Théâtre Les Tanneurs. Het aantal aangeboden tickets is ook toegenomen. Dit initiatief komt bovenop de bestaande permanente seniorenkorting in de cultuurhuizen van de stad Brussel.

Praktische info: de tickets worden verdeeld door het Museum voor het Kostuum en de Kant, van dinsdag tot zondag van 9 tot 17 uur (Violetstraat 12, 1000 Brussel). Elke senior heeft recht op maximum twee tickets op twee verschillende locaties naar keuze. De persoon die de tickets afhaalt moet de identiteitskaart(en) van de betrokken persoon/personen voorleggen.

Voor de Muntschouwburg moet men bij het afhalen van de tickets al de datum van de gewenste voorstelling kiezen. Voor de overige cultuurhuizen volstaat het om de gewenste voorstelling bij de betreffende locatie te reserveren in de loop van het seizoen. Enige uitzondering op de 2 x 2 tickets-regel: in het Théâtre de la Place des Martyrs wordt één abonnement voor zes voorstellingen aangeboden. Voor meer info kunt u terecht bij 02/279.64.33 of culture@brucity.be.

Meer info

Gerelateerde Artikels