Gala-avond in het Koninklijk Conservatorium van Brussel! 3×2 tickets te winnen!

De Union du corps professoral du Conservatoire royal de Bruxelles nodigt u uit voor haar concert-spektakel dat plaatsvindt op 10 maart 2015 om 20u00. Deze gala-avond brengt meer dan 30 internationaal gerenommeerde muzikanten en zangers samen op het podium, die lesgeven of hebben lesgegeven in het Conservatorium.  

De Union du corps professoral du Conservatoire royal de Bruxelles(UCPCRB) telt meer dan 100 leden, huidige of voormalige docenten van het Conservatorium. In 2012, na een bestaan van 80 jaar, besliste de UCPCRB om nieuw leven te blazen in de vereniging en het aantal activiteiten uit te breiden. Jaarlijks organiseert ze een concert-spektakel dat de artistieke persoonlijkheden die actief zijn binnen het conservatorium, samen op het podium brengt. Ze biedt de mogelijkheid om de dialoog en de cohesie te versterken binnen het lerarenkorps en andere artistieke spelers van Brussel. Dit evenement krijgt sinds 2 jaar de steun van de schepen van Cultuur. Dit jaar brengt de avond meer dan 30 artiesten, muzikanten en zangers samen. Er zal hulde worden gebracht aan een tiental componisten: van klassieke muziek, jazz tot enkele meer hedendaagse stukken (W.A. Mozart, F. Schubert, R. Strauss, F. Poulenc, J.H. Fiocco, A. de Musset, J. Henderson en D. Holland, Charles Trenet,…).

In het Conservatorium werken 700 studenten van 39 verschillende nationaliteiten en 250 docenten met passie en volharding. Om de studenten onder te dompelen in een reële werksituatie en voeling te laten krijgen met de scène en het publiek organiseert het Conservatorium een honderdtal concerten en voorstellingen per jaar.

De Stad ondersteunt het hoogtepunt van dit programma en de jongeren die het Conservatorium vertegenwoordigen naar aanleiding van het Festival Courants dair. De Stad nodigt ook de studenten eveneens uit om vier keer per jaar een voorstelling te geven buiten de muren van het Conservatorium, om hun talent in de kijker te plaatsen en een nieuw publiek te kunnen ontmoeten. Zodoende werd in november 2014 een originele muzikale samenwerking tot stand gebracht tussen het Conservatorium en het Huis van de Creatie in het kader van het initiatief Curio City: Dimanche à la Maison. Binnenkort zullen wij u zeker meer vertellen over deze toekomstige samenwerkingen.

Het Conservatorium opende eveneens zijn deuren voor de hedendaagse kunst en het publiek tijdens de NUIT BLANCHE 2013, door het project Nuit blanche de la Danse van Marie Martinez&Artists te organiseren in samenwerking met de Stad.

Probeer om 2×1 tickets te winnen voor dit concert door een e-mail met uw gegevens te sturen naar newsletter.culture@brucity.be.

10/03/2015
Om 20u
12€
Conservatoire royal de Bruxelles
Regentschapsstraat 30
1000 Brussel
Meer info