And the winners are…

Afgelopen zomer organiseerde de Dienst Cultuur een fotowedstrijd naar aanleiding van het verkeersvrij maken van de centrale lanen in de stad. Er liepen inzendingen binnen van amateurfotografen en professionals. Ontdek hier de winnende foto’s.

Met de bijzondere wedstrijd, die uitdaagde om de gedaanteverwisseling van de lanen te vereeuwigen, vielen heel wat prijzen te winnen. Op 30 september 2015 werd de wedstrijd afgesloten. Meer informatie leest u in de Nieuwsbrief.

Een jury, bestaande uit medewerkers van de Dienst Cultuur en een aantal professionals, kwam in de loop van de maand oktober samen om de eerste drie prijzen te kiezen én 15 foto’s te selecteren waarop het publiek kon stemmen. Twee weken lang kon het publiek op de website van de wedstrijd www.fotoconcoursphoto.be op een favoriete foto stemmen. Er werden meer dan X00 stemmen uitgebracht. Bedankt, iedereen!

Proficiat aan

 • Ulli Meissner, Eerste Prijs van de Jury, goed voor 200 reproducties van de bekroonde foto op postkaartformaat door het beroemde Brusselse Huis ‘Avec Plaizier’.

  meissner_ulli

  (c) Ulli Meissner 2015

 • Jean Muller, Tweede Prijs van de Jury, die daarmee een A2-afdruk op plexiglas van de bekroonde foto wint.

  MULLER-JEAN

  (c) Jean Muller

 • Deborah Puylaert, Derde Prijs van de Jury, goed voor 12 fotografische reproducties van Cas Oorthuys (Brussel, 1946-1956).

  Puylaert-Deborah

  (c) Deborah Puylaert

En aan Liliane Mazy, die de Publieksprijs wint: eveneens 200 reproducties van de winnende foto op een postkaart.

Mazy-Liliane

(c) Liliane Mazy

De officiële prijsuitreiking vindt op 7 december om 18.30 uur plaats op het Stadhuis, in aanwezigheid van Karine Lalieux, Schepen van Cultuur. Nogmaals onze felicitaties en dank aan alle deelnemers die hun visie op de centrale lanen met ons deelden.

 

Gerelateerde Artikels