Folklorissimo

De 14e editie van het Feest van Folklore zal plaatsvinden op 20 en 21 september, op de Vismet en in de buurt van Manneken-Pis.

Dit jaar speelt Folklorissimo zoch uitzonderlijk af op de Vismet, naast de Sint-Kathelijnekerk. De Brusselse verenigingen die samenkomen ter gelegenheid van Folklorissimo brengen het hele weekend lang leven in het stadscentrum. Het Koninklijk Poppentheater Toone brengt de poppen aan het dansen. Ook de weelderige kostuums van de Ommegang kleuren de stad. Folklorissimo zorgt ook voor een muzikale toets met de fantastische Fanfare van de Meyboom, het draaiorgel en de groep Emballage Kado. Ook de Brusselse gastronomie krijgt een ereplaats met degustaties van specialiteiten. De eregast op deze nieuwe editie is Letland. Riga, de hoofdstad van Letland, is dit jaar een van de twee Culturele Hoofdsteden van Europa. Letland zorgt voor animaties op het podium met traditionele dans, muziek, en dans, ion aanwezigheid van het bekende koor Gaudeamus en laat ons kennismaken met artisanale producten en typische gerechten. Zaterdag zal Manneken-Pis het kostuum dragen dat in 1993 geschonken werd door Letland ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de onafhankelijkheid van het land. Bij deze gelegenheid zal Letland Manneke Pis komen groeten om 11 :30, en zal zich in stoet verplaatsen langs de Grote Markt naar de Vismet, waar het hart van het feest ligt. Alles begeleid door Letse dans en zang. Vier vrijwilligers zullen de promotie rond de site verzekeren en alle middelen worden ingezet zodat dit evenement zijn prestigieus karakter kan behouden en een groot feest kan blijven.

Deelnemers 2014 :

De Confrerie van Kiekefretters, Vrijwilligers van Brussel 1830, Centro Asturiano de Bruselas, Koninklijk Werk Wiegjes Prinses Paola – Conservatoire Africain, Orde van Faro, Cercle d’Histoire de Bruxelles, De Confrérie van de Brusselse wafel, Het Koninklijk Poppentheater Toone, Ommegang, Orde van de Brusselse Moestasje, Mijole-toernooi, Buumdroegers, La Confrérie des Compagnons du Witloof d’Evere, De Confrérie van de Roze Olifant, Gardevils, Museum van de Stad Brussel, Brusselse kazen, Orde der Vrienden van Manneken-Pis, De Sint-Michielsriddersgilde van Brussel, Poepedroegers, Fanfare van de Meyboom.

Van 20/09 tot 21/09/2014

Van 10u tot 20u
Vismet en in de buurt van Manneken-Pis

Programma

Animaties op de Vismet

20/09

11u : Draaiorgel
12u30 : Letse volksmuziek
13u15 : Centro Asturiano de Bruselas
14u : Letse dansers
14u30 : Draaiorgel
15u15 : Letse folkloristische vereniging
16u : Fanfare van de Meyboom en dans van de brusselse reuzen
17u : Letse dansers
17u45 : Letse volksmuziek
18u30 : Letse koor
19u30 : Fanfare van de Meyboom en dans van de brusselse reuzen.

21/09

11u : Draaiorgel
12u : Emballage Kado : “Zeet ee den Ourlog”
13u : Letse folkloristische vereniging
14u : Letse dansers
15u : Fanfare van de Meyboom en dans van de brusselse reuzen
16u : Letse dansers
17u : Letse folkloristische vereniging 18u : Fanfare van de Meyboom en dans van de brusselse reuzen

Kostuums van Manneken-Pis

20/09

9u tot 20u : Kostuum van Letland

21/09 

9u tot 13u : Kostuum van Asturiër
13u tot 20u : Kostuum van “Manneken-Peace” ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Vrede

 

 

 

 

 

Gerelateerde Artikels