De Brusselse folklore viert feest

Na de Ommegang in juli en de Meyboom in augustus, is het in september de beurt aan Folklorissimo, hét feest van de folklore van de stad Brussel. Afspraak op de Grote Markt om er in het weekend van 15 en 16 september tal van Brusselse verenigingen en broederschappen te ontmoeten. Aan hun zijde zal Portugal, de eregast van deze nieuwe editie, ons de vele facetten van zijn folklore onthullen. Bem-vindos!

Brussel heeft met haar duizend jaar oude geschiedenis en cultuur een levendige folklore. Manneken Pis is er wereldwijd de meest beroemde vertegenwoordiger van. De stad Brussel is zich bewust van dit unieke erfgoed, ondersteunt haar tradities en plaatst die in de schijnwerpers, onder meer dankzij Folklorissimo. Dit evenement wordt georganiseerd door de Dienst Cultuur, en laat de Brusselaars en toeristen een weekend lang proeven van de talrijke – vaak culinaire – facetten van onze lokale folklore. Iedereen kan dan ook kennismaken met de mensen die deze tradities levend houden.

Folklorissimo verzamelt dit jaar op de Grote Markt de Orde der Vrienden van Manneken Pis, de Poepedroegers, de Vrijwilligers van Brussel 1830, het Koninklijk Poppentheater Toone, de Gardevils, de Buumdroegers, de Orde van Gambrinus, de Ommegang, de Noirauds, de Orde van de Brusselse Moestasje, de Orde van Faro, de Confrérie des Compagnons du Witloof d’Evere, de Confrérie van de Roze Olifant, het Tournoi de Mijole, het Groot Koninklijk Serment en van St-Joris der Kruisboogschutters en het Ancien Grand Serment Royal et Noble des Arbalétriers de Notre-Dame au Sablon alsook het Centro Asturiano de Bruselas, de Cercle d’Histoire de Bruxelles en Le Fromage de Bruxelles.

Bij elke editie nodigt de stad Brussel een land uit om zijn traditie te komen delen op het mooiste marktplein ter wereld. Dit jaar wordt Portugal centraal geplaatst, in samenwerking met de ambassade van Portugal en de Portugese Emmaüs-gemeenschap. Manneken Pis trekt voor de gelegenheid zijn mooiste Portugese outfits aan.

Op zondag 16 september 2018, vanaf 10u, in de Marollen beginnen de Kunstenmakersfeesten en de Bruegelfeesten. Zoals elk jaar verzamelen poppenspelers, muzikanten, mimespelers,… in om hun kunsten te tonen en om een heel weekend het einde van de zomer te vieren.

Meer info

 

Gerelateerde Artikels