Konnichiwa Folklorissimo!

Op 17 en 18 september verwelkomt de Grote Markt een nieuwe editie van Folklorissimo. Japan is er dit jaar eregast, naar aanleiding van 150 jaar Belgisch-Japanse vriendschap.

In de stad Brussel maakt folklore deel uit van het culturele leven. De grensoverschrijdende populariteit van Manneken Pis en het aantal Brusselse sociëteiten en broederschappen laten geen twijfel bestaan over de levendigheid van de Brusselse folklore. Ter gelegenheid van Folklorissimo wordt er makkelijk een heel feestweekend aan folklore gewijd op de prestigieuze Grote Markt, al meer dan 15 jaar! De getrouwe Orde der Vrienden van Manneken Pis, de Orde van Faro, de Confrérie van de Brusselse wafel, het Koninklijk Poppentheater Toone, de Ommegang, de Fanfare en de Reuzen van de Meyboom en nog vele andere zijn ook dit jaar weer van de partij.

Elk jaar komt de Brusselse folklore ook graag in contact met folklore uit naburige en verre landen. Na Mons, culturele hoofdstad van Europa in 2015, is het nu de beurt aan Japan, dat ook te gast was op het Bloementapijt in augustus, om zijn cultureel erfgoed en tradities te onthullen. Op het programma staan muziek, traditionele dansen, vechtsporten, verkoop van artisanale producten en degustaties. Manneken Pis trekt voor de gelegenheid zelfs een speciaal gemaakt Japans gewaad aan.

Meer info

Gerelateerde Artikels