Eerbetoon

In januari heeft de stad Brussel afscheid moeten nemen van drie figuren die belangrijk waren voor haar folklore. Marthe Coeckelenbergh, Antoine Wouters en Louis-Philippe Moyson zijn van ons heengegaan.

Marthe Coeckelenbergh was de dochter van de stichter van de Meyboomfanfare, waarvan ze zelf ook chef was. Ze was de eerste vrouw die Grootmeester werd van de Gezellen van Sint-Laurentius, vicevoorzitster en penningmeester van de Orde van de Vrienden van Manneken Pis, aangesloten bij de Gilde van de Sint-Michielsridders en costumière van Manneken Pis. Zij is ons ontvallen op 12 januari 2016, op de leeftijd van 77 jaar. Een paar dagen later, op 16 januari 2016, is Antoine (“Toine”) Wouters van ons heengegaan, op de leeftijd van 81 jaar. Hij was de ouderdomsdeken van de Meyboom, Grootmeester en erevoorzitter van de Gezellen van Sint-Laurentius en erevoorzitter en stichter van de Bûûmdroegers van de Meyboom. De Stad Brussel zal hulde brengen aan beide Grootmeesters bij de volgende Meyboom die zoals elk jaar plaatsvindt op 9 augustus, de dag voor Sint-Laurentius.

Louis-Philippe Moyson is ons ontvallen op 28 januari 2016, op de leeftijd van 65 jaar. Hij was archivaris van de Orde der Vrienden van Manneken Pis, lid van de Vrijwilligers van Brussel 1830 en de Sint-Michielsriddersgilde.

 

 

 

 

Gerelateerde Artikels