Het festival FEU strijkt neer in Brussel

Dit jaar kwam een nieuwe coproductie tot stand tussen de stad Brussel en de gemeente Elsene in het kader van het Festival Expressions Urbaines, gewijd aan de hiphopcultuur. Voor zijn 11de editie op 29 september vindt FEU voor het eerst plaats op het grondgebied van de stad Brussel, op het plein voor het Europees Parlement, dat zich gedeeltelijk ook op het grondgebied van Elsene bevindt. Op het programma: 10 uur non-stop 100% Belgische hiphopcultuur!

Vanaf 13 uur opent FEU zijn deuren aan de Brusselse stadsrand, aan de grens met het grondgebied van de gemeente Elsene, en gaat er onafgebroken door tot 23 uur. Voor deze elfde editie keert FEU terug naar zijn bronnen en brengt het een 100% Belgische affiche met vermaarde artiesten en opkomend talent. Voorafgaand aan het festival wordt een ‘springplankwedstrijd’ georganiseerd waarin jong talent zijn kans kan grijpen. Het festival wil overigens het vrouwelijke hiphoptalent in de spot plaatsen door in samenwerking met La Belle Hip Hop een nevenprogramma aan te bieden. Ook werd er een uniek concept van tijdelijke podia uitgewerkt om samenwerkingen tussen kunstenaars te stimuleren. Tussen 10 en 23 september zijn er residenties waarin een echte show wordt uitgewerkt.  FEU staat ook voor talloze gezinsactiviteiten: straatkunsten, springkasteel, straatsporten, schminkateliers, initiaties crossfit, dans, graffiti…

De stad Brussel besteedt bijzonder veel aandacht aan urban culture (met haar Street Art Parcours of haar steun aan het Détours Festival, aan La Belle Hip Hop, aan de dansschool Impulsion,…) en is zeer verheugd voor het eerst FEU te kunnen ondersteunen en ten dele op haar grondgebied te mogen verwelkomen. Dit gratis evenement in de openbare ruimte en aan de stadsrand biedt de ontluikende Belgische cultuur alle ruimte en spoort op tal van punten met het cultuurbeleid van de stad Brussel. De samenwerking die nu werd opgestart met de gemeente Elsene op het vlak van cultuur- en jongerenbeleid is overigens nog maar een begin! In de toekomst wil de stad de intergemeentelijke samenwerking ter zake nog verstevigen.

Meer info

 

Gerelateerde Artikels