Dit jaar, viert de Stad Brussel ook de muziek

Ter gelegenheid van het “Fête de la Musique” dat van 19 tot en met 21 juni loopt, openen Cité Culture, het Huis van de Creatie en Cultuurcentrum der Rijke Klaren gratis de deuren om samen met u van een muzikaal weekend te genieten, van in het stadscentrum tot in Laken.

Ieder jaar verwelkomt Brussel het grote concert van het “Fête de la Musique”, georganiseerd door de Federatie Wallonië-Brussel. Voor deze editie wilde de schepen van Cultuur de stedelijke culturele centra betrekken bij de festiviteiten om het gratis muzikale aanbod in de stad uit te breiden. Naast het grote podium in het Jubelpark zullen er ook podia opgetrokken worden in de Modelwijk, op het Emile Bockstaelplein en in het stadscentrum.

Cité Culturelle stelt voor de gelegenheid een podium buiten op. Het Huis van de Creatie viert de laatste ‘Dimanche à la Maison’ van het muzikaal seizoen en de Rijke Klaren organiseert, naast de Reggaebus, ook een familieconcert op zondag. Groepen en muzikanten de thuis zijn in rock, jazz, reggae, wereldmuziek en vele andere stijlen zullen de buurten opvrolijken. Ontdek hieronder het programma:

Cité Culture

Op zondag 21 juni viert Cité Culture alle facetten van de muziek, om toehoorders van alle leeftijden te plezieren! De artiesten Kouma Kang (wereldmuziek), Les Z’enfoirés (pop/rock), Sakina (Afropese gezangen), Amalgama (flamenco) en het koor Polyfolies treden tussen 14.00 en 18.00 u gratis op, op een openluchtpodium.

21/06
Van 14.00 tot 18.30 u:
Gratis
Dikke-Beuklaan
1020 Brussel – Modelwijk
Meer info

Huis van de Creatie

Op zondag, vanaf 14.00 u, nodigt het Huis van de Creatie u uit voor haar bijzondere ‘Dimanche à la Maison’ in het teken van het Feest van de Muziek. Voor deze laatste editie van het jaar worden alle ateliers van het Huis van Creatie geopend en nodigen alle artiesten die het voorbije jaar in residentie werkten u uit voor een muzikale ‘Grand Déballage’.

Van 14.00 tot 18.00 u: ‘Le Déballage’! ateliers en presentaties van Khmerdansen met Kunthea Ken, Hip-Hop break met Ypoen Chiem, fotografie met Jean Phillipy, piano met Kaat de Wind en Serge, visuele kunst met Ulla Hase en Lucy Lanzini en muziek met Dyzorkestra en Jean-Jacques Duerincks.

Van 16.00 tot 19.00 u: objecttheater in de buik van een walvis: ‘Moby Dick’ met Enzo Fathi.

Vanaf 19.00 u zijn er optredens: Thibet (Belgische pop), Chouk Bwa Libète (traditionele Haïtiaanse muziek), Bargou 08 (traditionele Tunesische muziek) en Going (Belgische jazz/rock).

Gedurende de hele middag kan je spelletje spelen, pingpongen of de leeshoek verkennen en zijn er lekkere proevertjes. Dat verloopt allemaal in een warme en creatieve sfeer.

21/06
Vanaf 14.00 u
Gratis
Emile Bockstaelplein
1020 Brussel
Meer info

Cultuurcentrum der Rijke Klaren

Bij de Rijke Klaren, in samenwerking met de Reggaebus, draait het feest op volle toeren op zaterdag tussen 14.00 en 22.00 u met een 100% reggaeprogramma:

Om 14.00 u: vertoning van een film over de oorsprong van de reggae, gevolgd door een debat.
Vanaf 15.00 u: openluchtconcerten met Forward Fever Soundsystem (UK dub), Unlisted Fanatic (dub) en la Face B (roots en digital) en met Reggaebus Soundsystem.

Op zondag om 15.00 u geeft de Belgische zangeres Geneviève Laloy een voorstelling samen met andere muzikanten: ‘Allumettes’. Een familiaal, zondags sfeertje verzekerd.

20/06
Van 14.00 tot 22.00 u:
en 21/06
om 15.00 u
Gratis
Rijkeklarenstraat 24
1000 Brussel
Meer info

Gerelateerde Artikels