Brussel in het zwart

Liefhebbers van koude rillingen, wees welkom op 11 en 12 juni voor de eerste editie van het internationale transmediale festival “Boulevard du Polar”. Twee dagen lang is het al zwart wat je ziet en hoort in de Beurs met dit transmediale festival omtrent het krimi-genre in literatuur en film. 

Op intensieve en feestelijke wijze wordt de krimi in al zijn gedaantes, van blad tot scherm, in de schijnwerpers geplaatst. Op het programma staan lezingen, rondetafelgesprekken, tentoonstellingen, filmvoorstellingen, ontmoetingen en performances. Tal van binnen- en buitenlandse auteurs tekenen present. Onder hen Barbara Abel, Jean-Baptiste Baronian, Alain Berenboom, Xavier Deutsch, Eva Kavian en Larry Trembley. Deze eerste editie, die wordt georganiseerd door Ana Garcia en haar vzw Compartiments Auteurs, verloopt onder het peterschap van de schrijvers Nadine Monfils en Patrick Raynal.

Net zoals andere economische actoren lijden ook de Brusselse boekhandelaars van Brussel-centrum onder de nasleep van de aanslagen en het slechte imago van de voetgangerszone. Op verzoek van het festival heeft het schepenambt voor Cultuur bij deze gelegenheid de rol van de boekhandelaars uit de vijfhoek als essentiële schakel in de keten van het boek willen onderstrepen. Zijn steun is daarom gekoppeld aan de voorwaarde dat alle onafhankelijke boekhandelaars uit het stadscentrum partner kunnen worden van dit event dat zowel in de Beurs zelf als in de voetgangerszone plaatsvindt. Twee van hen hebben de oproep beantwoord en zullen aanwezig zijn: Tulitu (Vlaanderenstraat 55) en Brüsel (Anspachlaan 100).

11>12/06
Van 10 tot 19 uur
Gratis toegang
Beurs (inkom via de Zuidstraat)
Beursplein 1
1000 Brussel