De documentaire van de eeuw

De 9de editie van het internationaal documentairefestival Millenium loopt van 24 maart tot 2 april. In BOZAR, Cinéma Galeries en Cinéma Aventure, in het CIVA en de Actor Studio worden 74 films vertoond, waaronder 40 Belgische premières. Met drie internationale competities en een nieuwe competitie voor Belgische inzendingen, is Millenium uitgegroeid tot een niet te missen afspraak voor filmliefhebbers. De tiendaagse festiviteiten in het centrum van Brussel omvatten ook twee grote conferenties die voor iedereen openstaan en gratis toegankelijk zijn.

Sinds de start in 2009 toont Millenium originele documentaires over de grote uitdagingen en doelstellingen van de 21ste eeuw. Over die vragen die ons allemaal aanbelangen omdat ze een impact hebben op ons leven en onze toekomst. Geëngageerde films die ons de wereld anders doen zien, die ons confronteren met problemen en die ons – vooral – de schoonheid en de complexiteit van onze planeet tonen.

Iedere avond is er na de filmvoorstelling een ontmoeting met de regisseur én met specialisten, sociologen, schrijvers en hooggeplaatste beleidsmakers. Zij debatteren over de film en de aangekaarte kwesties. In de loop van het festival worden ook een aantal feestelijke afsluiters gepland.

Dit jaar op het programma: een grote internationale competitie, de ‘Young Vision Competiton’ (voor een jong publiek), de ‘World’s Workers Competition’ en de nieuwe competitie rond Belgische films. Ook nieuw: tijdens deze 9de editie worden twee grote conferenties georganiseerd.

Het volledige programma is terug te vinden hier.

Millenium behoort tot de filmfestivals die het schepenambt van Cultuur ondersteunt. Die steun gaat ook naar uit: Pink Screens, het Brussels Short Film Festival, het Tels Quels Festival, Be Film, het Offscreen Festival, het BIFFF, SYSTEM D, Cinema Med, Courts Mais Trash, het Brussels Art Film Festival en het Internationaal Filmfestival van Brussel.

Gerelateerde Artikels