En verder…

We stippen nog een paar evenementen aan die deze maand plaatsvinden op het grondgebied van de stad. De volledige agenda van alle activiteiten in oktober vind je op de officiële website van de stad brussel.be of op de site van Visit Brussels agenda.brussels.

Festival des Blocs

Op zaterdag 6 oktober vindt van 12 u. ’s middags tot middernacht opnieuw het Festival des Blocs plaats in Cité Culture (Rubislaan in 1020 Laken), ter gelegenheid van de 60e verjaardag van Expo 58, op initiatief van Les Meutes en CityZen. Het multidisciplinaire, eclectische festival serveert concerten (klassiek, hiphop, electro …), tentoonstellingen, projecties en voorstellingen voor jong en oud. Naar aanleiding van het festival kunnen bezoekers ook de creaties ontdekken die bewoners van de wijk in verschillende ateliers hebben gemaakt. Meer info.

Nocturnes van de Brusselse musea

De musea van de stad Brussel nemen deel aan de traditionele nocturnes van de Brusselse musea (elke donderdag tot 6 december op verschillende plaatsen). Op donderdag 18 oktober gaat de CENTRALE open, met de nieuwe tentoonstelling RESISTANCE. Op het programma staat een ontmoeting met kunstenaar Cécile Massart rond zijn project Tihange, over de kerncentrale (17 u.>22 u.). Meer info.

Jaar van de Contestatie

Het themajaar van de stad Brussel naar aanleiding van de 50ste verjaardag van mei ’68, “2018, Jaar van de Contestatie” loopt nog steeds en bereikt deze maand een hoogtepunt tijdens een speciale editie van de NUIT BLANCHE over het thema ‘contestatie’. Andere deelnemende evenementen die al eerder begonnen zijn, lopen ook deze maand nog door: het stuk ‘Scapin 68’ in het Théâtre Royal du Parc, het programma ‘BOZAR occupied’ in BOZAR, de installatie in de vitrine van het MAD, de tijdelijke tentoonstellingen ‘Collecteur de traces’ en ‘Humeurs contestataires’ tot 6 oktober in het Rioolmuseum, en heel wat andere. Het volledige programma staat op de website.

Gerelateerde Artikels