En verder …

In de maand oktober steunt de Stad Brussel nog tal van andere initiatieven waarop heel wat bezoekers worden verwacht: een nachtelijk bezoek aan het Riolenmuseum, een klassiek concert in Villa Empain, pianorecitals in het stadhuis én de 30ste editie van het Tels Quels Festival.

 Nachtelijke wandeling door de onderbuik van Brussel

De musea van de Stad Brussel nemen deel aan de Brusssels Museum Nocturnes. Op 27 oktober opent het verrassende Riolenmuseum de deuren voor bezoekers. Het toont de geschiedenis van de Brusselse riolen, het zware werk dat in die ondergrondse wereld moest worden uitgevoerd en de cyclus die het water volgt. Uitgezonderd bij hevige regenval, kunnen bezoekers ook door een van de spuien van de Zenne lopen, net als door de collector aan de Bergense Steenweg. Naar aanleiding van de opening worden ook geleide bezoeken georganiseerd. Tijdens de wandeling kunnen bezoekers genieten van de ‘Ondergrondse Vertellingen’. Vanaf 17 uur, gratis (Anderlechtsepoort, 1000 Brussel). Meer info

Happy Birthday Tels Quels!

Het Tels Quels Festival viert zijn 30ste verjaardag. In de strijd tegen vooroordelen, nodigt het team iedereen zowat de hele maand uit om na te denken over seksuele geaardheid en genderidentiteit. Tijdens deze verjaardagseditie staan er heel wat nieuwigheden op het programma: meer dan 40 activiteiten op uiteenlopende locaties (film, theater, lezingen, tentoonstellingen, workshops,…) in verschillende steden (Brussel, Charleroi, Dinant, Gembloux, Jette, Louvain-la-Neuve, Bergen, Namen, Verviers en Virton). Iedereen welkom tussen 5 en 28 oktober!

Art Nouveau in de muziek

Liefhebbers van klassieke muziek en/of Art Nouveau mogen het concert ‘The Silk Route in Sounds’ van het Osuna Trio (middeleeuwse viool, zang en saz) zeker niet missen! Plaats van afspraak: Villa Empain (Franklin Rooseveltlaan 67, 1000 Brussel). Op donderdag 6 oktober, in het kader van het ARTONOV Festival. Zandmuze Colette Dedyn zal de muzikanten live begeleiden op hun muzikale reis langs de zijderoute. Visueel de perfecte aanvulling! Om 19.15 uur wordt op de locatie ook een rondleiding (€ 20) georganiseerd.

100% piano

In het Brussels stadhuis vindt op dinsdagen 5, 11, 18 en 25 oktober het Brussels Piano Festival plaats. Vier internationale virtuozen laten zich van hun beste kant horen: Florian Noack (BE), Heejae Kim (KOR), Alberto Ferry (IT) en Tomoki Sakata (JPN). De recitals starten om 20 uur in de Gotische Zaal. Tickets: € 15.

Gerelateerde Artikels