En verder…

De maand november heeft nog heel wat andere culturele activiteiten voor u in petto. Hierna volgt een selectie van wat er zoal te beleven valt in de Stad Brussel. Neem voor een volledig overzicht een kijkje in de agenda van de Stad Brussel of van Visit.Brussels.

Film in al zijn facetten

Er staan deze maand drie filmfestivals op het programma: Festival van de Mediterrane Film, Pink Screens Festival en Brussels Art Film Festival. Tijdens deze festivals kunt u kennismaken met een heleboel audiovisuele creaties waarbij specifieke geëngageerde thema’s worden aangesneden. Afspraak op het Festival van de Mediterrane Film dat loopt van 30 november tot en met 7 december. Het festival biedt een originele selectie van films uit het Middellandse Zeegebied in Bozar, Botanique en Cinema Aventure (meer informatie). Het Pink Screens Brussels Queer Film Festival heet u graag welkom van 8 tot en met 17 november in Cinema Nova. Dit beroemde festival zet gender en seksuele diversiteit in de spotlights (meer informatie). Van 15 tot en met 18 november, tot slot, nodigt het Brussels Art Film Festival u uit in het ISELP, Bozar en Cinematek. Een selectie, gemaakt door het ISELP en het Centre du Film sur l’Art, van films over recente kunst die een link heeft met België (meer informatie).

Een avond in het museum

De Nocturnes van de Musea georganiseerd door de Brusselse Museumraad gaan op hun elan door. Op donderdag 29 november openen drie musea van de Stad Brussel voor deze gelegenheid hun deuren vanaf 17 uur: Mode & Kant Museum, Museum van de Stad Brussel (Broodhuis) en GardeRobe MannekenPis alsook de archeologische vindplaats Bruxella 1238. Dé gelegenheid om hun exposities en animatie te ontdekken. Meer info. 

Feestelijk jeugdtheater!

In november pakt La Montagne Magique uit met twee jeugdfestivals. Eerst is er het internationale Export/Import-festival, dat loopt van 9 tot en met 11 november, en veelzijdige internationale, Belgische en Brusselse theatervoorstellingen biedt. Gedurende een weekend slaan BRONKS en Montagne Magique de handen ineen om voorstellingen te brengen in allerlei talen op vijf Brusselse locaties: in hun twee theaterzalen en ook in De Kriekelaar, de Tour à Plomb en De Markten.  Dan is er nog het internationale festival Paroles au solstice dat plaatsheeft van 13 tot en met 27 november. Op het programma staan zes voorstellingen waarbij de kunst van het spreken centraal staat. Dit jaar trekt het festival ook naar klaslokalen met teksten, voorleessessies, workshops en een opleiding. Meer info.

Auditie voor straatartiesten

Wilt u in de Brusselse straten optreden? U zingt of speelt muziek? Doe dan zeker mee aan de volgende auditie die op 12 november om 11 uur (Melsensstraat 38) wordt georganiseerd door de Dienst Cultuur van de Stad Brussel. Dit om een vergunning te krijgen zodat u in de straten van de hoofdstad kunt spelen. Tijdstippen en plaatsen worden eveneens bepaald door de dienst om iedereen aan bod te laten komen. Meer info.

 

Gerelateerde Artikels