En verder…

Nog andere niet te missen afspraken voor jou vastgelegd door het schepenambt van Cultuur: “Leçon de mode”, “CENTRALE Cinema”, het Massimadi-festival, de eerste editie van GRAPA, een pianoconcert en het Ursulinenfeest. Kom er hier meer over te weten.

Macro mode

Voor modeliefhebbers organiseert het Museum voor het Kostuum en de Kant, in samenwerking met MAD Brussels, een interessante reeks lezingen over mode, “Leçons de mode”. Kom luisteren naar de 15de lezing getiteld “Habit – Bâti” en ontdek de link tussen textielontwerp en architectuur. Onder invloed van nieuwe technologieën en innoverende materialen werd de kloof tussen architectuur en textielontwerp almaar kleiner Architectuur creëert een platform voor mode maar beïnvloedt de mode de architectuur net zo sterk? Inleiding door Eric Van Essche, doctor kunstwetenschappen en docent aan La Cambre en de ULB. Lezing door architect Fabrice Bladt in het stadhuis gevolgd door een rondleiding langs de tentoonstelling “Just Married, een geschiedenis van het huwelijk” in het Museum voor het Kostuum en de Kant. 11/05, € 8/4.

CENTRALE Cinéma

In het kader van de tentoonstelling  « Où sont les sons ? Where are sounds ? »  nodigt de CENTRALE u uit op 10 mei om 12u30 voor de vertoning van de film « The movement of Phill Niblock », in aanwezigheid van zijn regisseur Maurits Wouters (BE, 2015, 63’ (VO EN/st FR), in samenwerking met le Centre du Film sur l’Art. Phill Niblock , pionier van de experimentele muziek, is de directeur van de stichting Experimental Intermedia , met basis in New York, gewijd aan de avant-gardemuziek. Sinds meer dan 50 jaar ontwikkelt hij een multidisciplinair kunstwerk , een combinatie van minimalistische muziek, conceptuele kunst en film. 7 € (vertoning + ingang voor de tentoonstelling)/5 € (vertoning).

LGBT hier en elders

Het Massimadi-festival, drie dagen LGBT-films en documentaires uit Afrika en haar diaspora’s maar ook tentoonstellingen, ontmoetingen, concerten en performances, allemaal te ontdekken in Bronks (Varkensmarkt 15-17). Seksualiteit in al haar facetten, met ernst en humor benaderd, vormt het centrale thema van dit festival. Dit jaar viert Massimadi zijn vijfjarig bestaan. Van 11 tot 13/05. € 5/film of € 25/pass.

Eerste editie GRAPA

GRAPA – Grande Rencontre des Artistes Peintres Africains – vindt plaats van 12 tot 14 mei in de Ravensteingalerij. Met meer dan 30 schilders geïnspireerd door Afrika en bijna 200 werken, op initiatief van de Portugees-Congolese schilder Kévin Michel. Andere Afrikaanse kunstenaars uit de muziek-, poëzie- en literatuurwereld worden tijdens GRAPA eveneens in de kijker gezet. Vrije toegang. Meer info

Het Ursulinenfeest

Vzw SK8boarders nodigt je graag uit op het jaarlijkse feest dat georganiseerd wordt op zaterdag 13 mei, vanaf 11 op het Ursulinenplein. Op het programma: initiatie skateboarden (11h>13h), initiatie circus en percussie (13h>14h), skate challenge en best tricks, zeefdruk en concerten (14h>21h).

Het klassiek op hedendaagse elan

Mis vooral niet het optreden « The complete etudes for piano solo of Philip Glass » door François Mardirossian, op maandag 15 mei aanstaande om 20u in de zaal Delvaux (Campus Solbosch, 22-24 Paul Hégerlaan 1050 Brussel). Een jonge pianospeler, oud-leerling van het koninklijke Conservatorium van Brussel, gepassioneerd door deze componist wil François Mardirossian aantonen dat de klassieke muziek, vooral hedendaagse, binnen het bereik van ons allemaal ligt. Een initiatief van ULB Cultuur met de steun van de Stad Brussel. 5 €.

Gerelateerde Artikels