En verder…

Liefhebbers van kunst, gitaar, hedendaagse dans, stadsculturen of fantasyfilms, mis dit niet! In maart hebben we heel wat te bieden.

Leçon de mode n° 12: Olivier Theyskens. Beelden en herinneringen als leidraad.

Deze Leçon zoomt in op de favoriete beelden van Belgisch modeontwerper Olivier Theyskens, zijn familieherinneringen en idolen uit zijn kindertijd. We ontdekken de verbondenheid met Brussel van deze ontwerper, die afwisselend in Parijs en New York woont, en krijgen een overzicht van zijn mooiste creaties in eigen naam en voor Rochas, Nina Ricci en Theory. De lezing wordt gegeven door Jean-Philippe Theyskens, kunsthistoricus, spreker en tevens de broer van Olivier Theyskens, op donderdag 10 maart vanaf 19.15 uur in het Stadhuis. Na de lezing volgt een bezoek aan de tentoonstelling Crinolines & cie met een hedendaagse hoepelrok van Olivier Theyskens. € 8/4. Meer info.

Galaconcert in het Koninklijk Conservatorium van Brussel

De gitaarklas van het Koninklijk Conservatorium van Brussel viert haar 50-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit gouden jubileum speelt het Nationaal Orkest van België op 12 maart om 20 uur, onder leiding van Dirk Brossé en vergezeld door de Brusselse gitarist Hugues Navez, muziekstukken uit een Latijns repertoire: Piazzolla, Bizet, de Falla, … . Dit is een wereldpremière van het Concerto voor gitaar en orkest van de Belgische componist Michel Lysight. Het concert is bovendien de prelude van de 5e editie van het Brussels International Guitar Festival & Competition. € 15 of reductieprijs. Meer info.

Brussels Contemporary Dance Competition

De finale van deze eerste editie vindt plaats op 13 maart vanaf 18 uur in het Paleis voor Schone Kunsten. De Brussels Contemporary Dance Competition is een wedstrijd van hedendaagse dans voor jongeren tussen 17 en 24 jaar, en wordt georganiseerd door de vzw Art We Breathe. De wedstrijd wil hedendaagse dans promoten en jonge Brusselse talenten ontdekken. Tien finalisten werden uit de voorrondes geselecteerd om een publieke solovoorstelling te brengen in het Paleis voor Schone Kunsten. € 13 of reductieprijs. Meer info.

Open Stage des Petits Belges in het Cultuurcentrum Maison de la Création

De tournee van het Open Stage des Petits Belges voert langs het Cultuurcentrum Maison de la Création, waar u ze op 19 maart om 17.30 uur kan zien en horen. In samenwerking met 7 Brusselse cultuurhuizen geeft Alerte Urbaine het woord aan artiesten (amateur of gevestigde waarde) met hun roots in de stadscultuur: rap, slam, beatbox, theater en improvisatie, graffiti, poëzie, dans … De finalisten krijgen een plaats op het programma van Couleur Café. Vrij podium, online inschrijven, € 3. Meer info.

Nieuwe editie van het BIFFF

De 34e editie van het Brussels International Festival of Fantastic Film vindt plaats van 29 maart tot 10 april in het Paleis voor Schone Kunsten. Op het programma vinden we nog steeds fantasyfilms, sciencefiction en thrillers… En natuurlijk de vele andere events: avant-premières, internationale wedstrijden, een Zombie Day Parade, een bodypaintwedstrijd… Meer info..

 

Gerelateerde Artikels