En verder…

Maart luidt het voorjaar van de cultuur in. Er is de tentoonstelling ‘Trames’ in Vanderborght, de expo ‘The World of Steve McCurry’ in de Beurs, de tentoonstelling ‘Bauhaus’ in het Adam, het ‘Listen’ festival zowat overal in Brussel en het festival ‘Nous autres’ in het Huis van de Creatie. STEM ook deze maand voor NUIT BLANCHE, genomineerd voor de Mixity Awards. Ter herinnering aan alle kunstenaars: de projectoproep voor Nuit Blanche loopt af op 19 maart.

Stem voor NUIT BLANCHE !

NUIT BLANCHE 2016 is genomineerd voor de Mixity Awards in de categorie TOF EVENT. Aarzel niet om te stemmen voor 31 maart. Georganiseerd door de dienst Cultuur, eert dit volledig kosteloos evenement jaarlijks de hedendaagse kunst. De tijd van één nacht worden er tientallen artiesten uitgenodigd om één van de Brusselse wijken in te palmen. In 2016 werd NUIT BLANCHE georganiseerd in de Europese wijk met de grenzen als thema : “Borders”.

De projectoproep NUIT BLANCHE 2017 loopt af op 19 maart. We hadden het er al over in februari. De nieuwe editie gaat in de buurt van het Warandepark en in de Vrijheidswijk door op 7 oktober, van 19 uur tot 3 uur in de ochtend. Centraal thema: ‘machtsspelletjes’.

Weefkunst

In de vroegere Vanderborght-magazijnen loopt tot 24 maart een tentoonstelling van de vzw Artesio: ‘Trames‘ Die is gewijd aan de hedendaagse tapijtweverij en toont het werk van 20 artiesten. De toegang is gratis.

Steve McCurry in Brussel

In de Beurs kunnen bezoekers terecht voor de tentoonstelling ‘The World of Steve McCurry’: een retrospectieve rond de beroemde Amerikaanse fotojournalist. Voor het eerst zijn in België meer dan 200 foto’s van de fotojournalist te zien. Tickets: tot € 12 (er worden ook kortingen toegekend). De schepen van Cultuur werkt met de organisatoren samen om, terwijl de tentoonstelling loopt, twee CurioCity weekends (in april en mei) aan te bieden: 80 passen aan verlaagde prijzen voor Brusselse gezinnen. Meer daarover in de volgende Nieuwsbrief.

It’s all about design

Vanaf 16 maart loopt in het ADAM een nieuwe tentoonstelling: ‘The Bauhaus #itsallaboutdesign’, voorgesteld door het Vitra Design Museum. Aan de hand van talloze, grotendeels voor het eerst vertoonde werken schetst de expo een volledig overzicht van design binnen Bauhaus, een legendarische kunstopleiding in het Duitsland van de 20ste eeuw. Het gaat om design, architectuur, kunst, film en fotografie. Er worden ook parallellen getrokken met hedendaagse ontwerpers en werken. Daaruit blijkt dat de Bauhaus-beweging verrassend actueel blijft.

Passie voor elektronische muziek

‘Listen! A Brussels Future Music Festival’ staat helemaal in het teken van elektronische muziek en innovatie. De tweede editie vindt tussen 30 maart en 1 april opnieuw in Brussel plaats. Naar het voorbeeld van ‘Sonar’ in Barcelona en de ‘Nuits Sonores’ in Lyon, wil ‘Listen!’ Brussel op de kaart van de elektrofestivals zetten. De programmatie biedt ruimte aan Brusselse, Belgische en internationale artiesten op meer dan 20 locaties in Brussel, met het ING Art Centre als meeting point (Square Brussels Meeting Centre, Ancienne Belgique, Beursschouwburg, Epicerie Moderne, Bonnefooi,…). Naast de concerten, besteedt het festival ook aandacht aan muziekdocumentaires (bioscoop Vendôme). Aanvullend worden een platenbeurs, een lezing, Master Classes en workshops georganiseerd.

Allemaal samen

Van 22 tot 25 maart loopt het festival ‘Nous Autres’ in het Huis van de Creatie en het Cultureel Centrum in Neder-Over-Heembeek. Het festival wordt georganiseerd naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Racisme. Het gaat om een multidisciplinair festival met theater, fotografie, film, concerten en workshops rond ‘interculturaliteit’ en ‘identiteit’. Op die manier wordt ingegaan tegen stereotypes en vooroordelen. Gratis.

 

 

Gerelateerde Artikels