En verder…

Naast de evenementen die ze zelf organiseert, ondersteunt de Stad Brussel tal van culturele initiatieven op haar grondgebied. Er zijn niet alleen de historische festivals! Brussel is een bloeiende kweekvijver met steeds meer nieuw talent. Het cultureel aanbod is over het hele jaar gespreid. In maart is er ruimte voor elektronische muziek, podiumkunsten en documentaires. En dat tijdens het LISTEN Festival, het XS FESTIVAL en het Millenium Festival, die allemaal op steun van de schepen voor Cultuur kunnen rekenen.                                                                             

Brusselse elektro

Een nieuwe editie van het LISTEN Festival doet het hart van de hoofdstad van 29 maart tot 1 april zinderen. Het festival ontvangt bekende en minder bekende elektro artiesten voor een reeks DJ-sets, concerten, showcases, lezingen, workshops en tentoonstellingen op verschillende locaties in Brussel (Flagey, Horta Galerij, Beursschouwburg, ING Art Center,…). Naast het artistieke luik, zijn bezoekers ook welkom op een vinylbeurs en een markt voor muziekmateriaal. Blikvangers op de affiche: Actress x Mount Kimbie, Antal, Bicep, DJ Stingray, Floatinig Points, Hunee, Lefto en vele anderen.

Kort creatief talent

Het Belgisch podiumtalent licht een tipje van de sluier in het Nationaal Theater (van 22 tot 24 maart). Iedere avond maken honderden artiesten hun opwachting tijdens een twintigtal korte voorstellingen (van 5 tot 25 minuten). Tijdens het XS Festival maken we in recordtempo kennis met kunstenaars uit verschillende disciplines: theater, dans, circus, poppenspel, objecttheater en installaties. In totaal zijn 21 voorstellingen te bekijken. Vijftien daarvan zijn te ontdekken met een PASS XS (1 dag) of een PASS XL (3 dagen).

Documentaires in de kijker

Millenium, het internationaal festival van de documentaire film, viert van 20 tot 31 maart zijn 10de verjaardag. Voor de gelegenheid pakt het festival uit met de beste internationale documentaires tijdens een honderdtal vertoningen, ontmoetingen, gesprekken, debatten en feestelijke evenementen. Uit de meer dan 1.300 inzendingen werden die films geselecteerd die gericht zijn op de ander en de wereld en die de grote uitdagingen van onze tijd een menselijk gezicht geven. Heel wat cineasten zullen aanwezig zijn.

 

 

 

 

Gerelateerde Artikels