En verder…

Twee andere activiteiten verrijken uw culturele agenda voor de komende weken. Hedendaagse dans of folklore, aan u de keuze!

D zoals dans

Voor het derde jaar op rij slaan het Théâtre Les Tanneurs (rue des Tanneurs 75-77) en het Théâtre Marni de handen in elkaar voor de organisatie van het D Festival, gewijd aan de internationale hedendaagse dans. Centraal in deze editie staat de politieke dimensie van de levende kunst, en van de dans in het bijzonder. Ontdek tot en met 11 juni de voorstellingen van onder meer Marielle Morales, Antia Diaz en German Jauregui, Mauro Paccagnella en Alessandro Bernardeschi, Julie De Clercq, Alexis Rouvre en Tiziano Lavoratornovi.

Ommegang

De traditionele Ommegang trekt dit jaar op 5 en 7 juli door de Brusselse straten en kent zijn apotheose op de Grote Markt: een historische reconstructie met meer dan 1400 figuranten en een veertigtal folkloristische groepen. Japan is de eregast van deze nieuwe editie. Behalve de twee avondvoorstellingen zijn er twee middeleeuwse dorpen en tal van activiteiten nabij de Beurs en in het Warandepark.

 

Gerelateerde Artikels