En verder…

Honderden evenementen heeft de Stad Brussel in juli en augustus nog in petto op haar grondgebied. We pikken er een paar uit die de steun genieten van de diensten van de Cultuurschepen. Een volledig overzicht is te vinden op agenda.brussels.

Brussels Games Festival

Van 24 tot 26 augustus vindt in het Jubelpark alweer een nieuwe editie plaats van het “Brussels Game Festival“, dat helemaal in het teken staat van gezelschapsspellen. In een uitgestrekt dorp kan men 32 uur non-stop honderden vrij toegankelijke spellen spelen! Voor wie er niet genoeg van krijgt zijn de organisatoren de hele zomer ’s zondags te vinden op Vaux-Hall Summer. Gratis.

Detours Cyphers

Op 19 juli, 23 augustus, 5 en 12 september wachten de organisatoren van het stadscultuurfestival Détours u van 18 tot 20 uur vóór de Beurs op voor “battles” van een totaal ander genre. Bedoeling is het battleprincipe toe te passen op andere kunstdisciplines. Professionele dansers geven workshops om de allerjongsten in te wijden. Meer info. 

Internationaal Festival van Les Brigittines

Ieder jaar verkent het Internationaal Festival van Les Brigittines de scenische vormen van de hedendaagse dans: nieuwe danstalen, bijzondere vormen, ongewone universa … De choreografen zijn afkomstig uit Griekenland, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Israël, Italië en België. Voor elk van hen staat het lichaam centraal. De artiesten zijn op de afspraak van 17 augustus tot en met 1 september. Meer info.

2018. Jaar van de Contestatie

Mei ’68 is dit jaar precies 50 jaar geleden! Daar maakt de Stad Brussel gebruik van om samen met culturele partners en met het publiek een licht te werpen op contestatie vandaag. Het programma van “2018. Jaar van de Contestatie” loopt tot in december door in verschillende instellingen van de Stad Brussel: concerten, tentoonstellingen, workshops, conferenties … Raadpleeg meteen de kalender op contestatie2018.brussel.be om er meer over te vernemen.

 

 

Gerelateerde Artikels