En verder…

Er valt nog heel wat meer te beleven. Een massa evenementen maakt van Brussel deze zomer een ‘must-visit’-bestemming. We zoomen in op de Recyclart Holidays, het Royal Park Music Festival, de Meyboom en het Brussels Games Festival, allemaal evenementen die gesteund worden door Stad Brussel.

Recyclart Holidays !

Recyclart wordt, zowel binnen als buiten, opnieuw het kloppend hart van een heleboel gratis of goedkope animaties. Van 30 juni tot 5 augustus kunt u er elke donderdag en vrijdag terecht voor concerten, tentoonstellingen, workshops, foto’s, openluchtcinema, spelletjes en andere leuke activiteiten. Het plein tegenover het station Brussel-Kapellekerk, “het Strand”, bezit een charmante troef: op mooie dagen baadt het tot 21.30 u. in het zonlicht. Op en top vakantie, midden in de stad!

Zondagen aan de Kiosk

Gratis muzikale afspraak op zondag 3, 10, 17 en 24 juli aan de Kiosk van het Warandepark (Park van Brussel) van 11 tot 15 u. voor het Royal Park Music Festival. Jazz, pop, rock en world versmelten er met het jonge talent van de fanfare Wild Boar & Bull Brass Band (Brussel), het Pascal Mohy Trio (Wallonië) en het Ananta Roosens Kwartet (Vlaanderen) of bijvoorbeeld de Slovaak Andréa Bucko.

Tijd voor de Meyboomplanting

Elk jaar wordt op 9 augustus de Meyboom geplant, een folkloristische traditie die teruggaat tot de 13de eeuw. ’s Ochtends vroeg gaan de Buumdroegers naar het Zoniënwoud om een vreugdeboom te kappen. Daarna trekken ze door de gemeentes Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node en komen ze aan op de Grote Markt van Brussel, waar ze een groet brengen aan het stadsbestuur. De boom wordt vervolgens net voor 17 u. geplant op de hoek van de Zandstraat en de Broekstraat. Dit folkloristisch evenement mag u niet missen.

Let’s play!

Fans van alle soorten spellen, trakteer uzelf op het Brussels Games Festival op 26 en 27 augustus. 32 uur non-stop festiviteiten, dit jaar in het Jubelpark en in het Koninklijk Legermuseum. Honderden spellen zijn vrij en gratis toegankelijk: bord-, figuren-, rollen-, kaart- of educatieve spellen, spellen in groot formaat of aangepaste spellen … maar ook animaties en toernooien. Iedereen is welkom op dit generatie-overschrijdende evenement dat bovendien een uitgelezen ontmoetingsplaats is voor iedereen die bij de Belgische en Europese spellenwereld betrokken is: makers, uitgevers, speciaalzaken, spelotheken, federaties en verenigingen tekenen ook present.

 

Gerelateerde Artikels