En verder…

De Stad Brussel vormt in februari opnieuw het decor voor heel wat culturele evenementen. Zo is er onder meer het dansfestival “In Movement” in Les Brigittines en het exotische “Moussem Cities”, die ons een beetje overal in Brussel meeslepen in de wondere wereld van hedendaagse creatie van bij ons en elders. Open ook deze maand de deur van een theater of neem deel aan de auditie voor straatartiesten ! 

Les Brigittines in beweging

Sinds 2012 zoomt het tweejaarlijkse festival “In Movement” in Les Brigittines in op de Brusselse hedendaagse dans en zijn rol in de Stad. De deelnemende choreografen en compagnies hebben allemaal een band met Brussel, waar ze wonen of werken. Op het programma: creaties, reprises en samengestelde voorstellingen in een waaier van gevarieerde stijlen die stuk voor stuk getuigen van hun levende engagement in de moderne wereld en in de stad. De voorstellingen worden omkaderd door ontmoetingen en lezingen. In Movement loopt dit jaar 1 maand en 1 week, van 22 februari tot 24 maart. Meer info

Casablanca in de schijnwerpers

Het festival “Moussem Cities” zet ieder jaar, en sinds twee jaar ook in Brussel, een Arabische wereldstad en haar hedendaagse artiesten in de kijker. Na Tunis in 2016 en Beiroet in 2017 is het dit jaar de beurt aan Casablanca, de economische hoofdstad van Marokko en een metropool met een rijke, bruisende cultuur. “Moussem Cities” wordt georganiseerd door het Moussem Nomadisch Kunstencentrum en vindt plaats in verschillende Brusselse culturele centra (BOZAR, De Markten, Les Brigittines, Kaaitheater…). Dit multidisciplinaire festival biedt een podium aan artiesten die via dans, theater, literatuur, visuele of andere kunsten verbonden zijn met de Arabische wereld en die uitpakken met vaak gedurfde hedendaagse stadsvoorstellingen die alle clichés doorbreken. Te ontdekken tot 28 februari.

Een avond in het theater

Open de deur van het Koninklijk Parktheater en woon nog tot 17 februari een voorstelling bij van “Un tailleur pour dames” of ontdek in de Rijke Klaren tot 10 februari “Orgasme et violon” en “Pater” en vanaf 22 februari “Elvire Jouvet 40” en “Sans m’en apercevoir”. In het cultureel centrum Bruegel wordt tot 8 februari “Candide et la folie du monde” gebracht en in het Theater Toone kan je nog tot 28 februari een voorstelling van “Les trois mousquetaires” meepikken. In de KVS is er op 6 en 7 februari “Oogst van de wrok” en als afsluiter kan je vanaf 20 februari in het Théâtre de Poche terecht voor een avondje “La vedette du quartier”. En dat is lang niet alles! Meer voorstellingen vind je hier.

Audities voor straatartiesten

Artiesten die in Brussel op straat hun kunsten willen tonen, moeten eerst auditie doen vooraleer ze een vergunning kunnen krijgen. De geselecteerde artiesten krijgen vervolgens een plaats en uur toegewezen, zodat iedereen de kans krijgt om zijn ding te doen. De volgende auditie gaat door op 19 februari om 11u op de Dienst Cultuur (Melsensstraat 38). Meer info.

 

Gerelateerde Artikels