En verder…

Naarmate de temperatuur daalt, wordt cultuur in Brussel nog experimenteler en gewaagder. Dat bewijzen de kunstenaars ons deze winter tijdens het Working Title Festival, het Talent Hole Festival en de Week van de Klank. Niet te missen afspraken om zich te warmen aan nieuwe ideeën.

Klankbad

De nieuwe editie van de Week van de Klank vindt plaats van 30 januari tot 5 februari 2017 in een vijftiental Brusselse locaties, waaronder de CENTRALE. U ontdekt er een reeks gratis en tweetalige evenementen die te maken hebben met klank. Opzet van de Week van de Klank is om het publiek te helpen een beter inzicht te verwerven in het fenomeen klank en om de aandacht van alle actoren in onze samenleving te vestigen op het belang van de kwaliteit van onze klankomgeving. Kenmerkend voor de activiteiten die in deze week kaderen zijn de transversale en participatieve benadering: creatie, verspreiding, geluidsomgeving en gehoorgezondheid.

Artistieke botsing

Workspacebrussels, een werkplek voor performance en levende kunsten, presenteert een nieuwe editie van haar biënnale “Working Title Festival”. Drie weken lang ontmoet u via performances, tentoonstellingen en workshops onafhankelijke artiesten en hun bijzondere projecten. Performances, dans, installaties, muziek en visuele kunsten ontmoeten en botsen er op elkaar om te komen tot nieuwe kunstvormen maar ook tot nieuwe wisselwerkingen met het publiek. Dit evenement gaat door op drie Brusselse culturele locaties. De Sint-Gorikshallen ontvangen van 2 tot 23 december een “Pop-up” tentoonstelling en galerie. Les Brigittines bieden op 9 en 10 december onderdak aan een weekend met performances, de Beursschouwburg doet hetzelfde op 16 en 17 december. Met Peter Aers, Christian Bakalov, Filip Berte, Celine Butaye, Niko Hafkenscheid, Pablo Castilla & Hedvig Biong, Melih Kiraç, Felix Ott, Gaetan Rusquet, Nick Steur & Matea Bakula en Yurie Umamoto.

Aan de bron

Naar aanleiding van Donald Trumps uitspraak over Brussel, een stad die hij een “hellhole” noemde, en in het kader van de projectoproep make.brussels, besliste het uitstalraam voor Belgisch talent “Nationa(a)l” om de “Nationa(a)l Talent Hole” op te starten. Deze vierde , herziene editie palmt het Museumplein (Museumstraat 6) in, waar zich een groot gat bevindt: de ideale plek om te tonen in welke mate Brussel een bron van creativiteit is. Het tijdelijke festivalpaviljoen heeft van 15 december tot 15 maart diverse artiesten in residentie. Open van woensdag tot zondag, van 12 tot 20 u. Gratis.

 

Gerelateerde Artikels