En verder…

Stad Brussel steunt tal van plaatsen en evenementen, heel het jaar door. In december en januari wordt u op meerdere afspraken verwacht om de cultuur in al haar vormen te vieren. Hieronder een selectie.

Opkomend creatief talent

Stad Brussel wijdt drie tentoonstellingsruimten aan jong talent, waaronder CENTRALE.lab en CENTRALE.box, waarin tot 7 januari twee opkomende kunstenaars exposeren. In CENTRALE.lab (Sint-Katelijneplein 16) vindt de tentoonstelling “Touch me not / do not cling to me / do not hold onto me / do not approach me” van Laure Cottin Stefanelli plaats, een Brusselse kunstfoto- en kunstvideografe die is geselecteerd naar aanleiding van de oproep voor een eerste persoonlijke expositie. In CENTRALE.box (Sint-Katelijneplein 44) stelt artieste Justine Van Den Driesche tentoon, laureaat van de Biennale Watch This Space 9. In de nasleep van de expositie “Private Choices” stelt ze haar video-installatie voor met als titel “Les collectionneurs”. Vanaf 25 januari maken deze dames plaats voor twee andere jonge artiesten: Anton Israel, laureaat van de Mediatineprijs – Stad Brussel 2016, met zijn video-installatie “The Great Wall” in de box-ruimte en Berten Jaekers met zijn installatie “Reprise (Cheesy Blon & Hel B coneys)” in de lab-ruimte. Te bezichtigen tot 18 maart.

Op dezelfde frequentie

De volgende editie van de Week van de Klank vindt plaats van 29 januari tot 4 februari. Een week om hulde te brengen aan de klank in al zijn aspecten, alsook om tal van actoren ervoor te sensibiliseren. In het kader van de Brusselse editie, na die in Parijs en voor die in Boekarest, wordt er een reeks evenementen georganiseerd op diverse Brusselse plaatsen, onder meer in Flagey, het stadhuis van Brussel en het Muziekinstrumentenmuseum. Het programma vindt u weldra hier.

Van kortfilm tot pellicule 

Rijke Klaren vormt opnieuw het decor voor het festival van de onafhankelijke kortfilmproducenten “Courts Mais Trash“, van 17 tot 21 januari, ditmaal in XXL-versie. Na 13 jaar wordt het festivalprogramma uitgebreid met een dag, twee soirees, en een nieuwe prijs ter bekroning van de beste film zonder budget! Ook zelfgeproduceerde, opkomende, onbewerkte en lagekostenfilms worden in optimale omstandigheden op groot scherm geprojecteerd. Het publiek beslist als enige over het palmares – het geheel in een unieke sfeer én in aanwezigheid van de producers.

Theater in Bruegel

In het cultureel centrum Bruegel kunt u meer dan ooit genieten van theater. Ontdek op 14, 15 of 16 december om 20.30 uur “Call me if I’m not in exile!” naar “Demain le soleil” van Moulay Taieb Souhil, een realisatie van France Gilmont met artiesten in ballingschap. Kom tussen 24 januari en 8 februari kijken naar “Candide et la folie du monde” van Voltaire door Claude Enuset. Van 30 januari tot 3 februari ten slotte wordt “Ainsi parla Münchhausen” van Franck Delatour gespeeld, een theaterstuk met muziek, humor en marionetten.

1 museum, 2 years, endless discoveries

Het ADAM nodigt u graag uit om de 2de verjaardag van het museum te vieren (14/12>17/12). Kom en ontdek de Plasticotek & Lab gerealiseerd met de steun van de Stad Brussel en zijn Schepen van de cultuur, het ADAM en zijn permanente tentoonstelling, de Plasticarium Collectie, en ook zijn tijdelijke tentoonstellingen waaronder Panorama. A history of modern design in Belgium en A tribute to Componibili. Nocturne op 14 december van 18h tot 22u. Meer info.

 

 

 

 

Gerelateerde Artikels