En verder

De maand april heeft nog andere verrassingen in petto. Wij vermelden in deze gemengde rubriek drie originele projecten die deze maand worden ondersteund door het Schepenambt voor Cultuur : een galafeest voor jonge pianisten, een sociaal kunstproject en een kunstbeurs net niet als alle anderen.

Muziek, Maestro!

De internationale wedstrijd « Merci, Maestro ! » biedt de mogelijkheid aan jonge pianisten om hun talent te tonen gedurende de twee wedstrijddagen van 20 tot 22 april. Het slotfeest zal doorgaan in het Stadhuis op 22 april om 12 uur (10 € volwassenen en 5 € kinderen). Meer info. 

Als ik vleugels had

Op 17 april zal een imposante installatie het licht zien op de lift aan het Poelaertplein. Het kunstwerk dat gerealiseerd wordt door de Finse kunstenares Kaarina Kaikkonen zal bestaan uit hemden die verzameld werden uit de Marollenwijk en wordt genaamd “Als ik vleugels had”. Het project wordt gesteund door het Finse culturele instituut Ifa Laboratory en Arts Lab wordt ondersteund door het Schepenambt voor Cultuur door zijn deelnemend karakter en zijn voorstelling op de openbare ruimte. Het doel van dit project is de sociale samenhang te ontwikkelen en een uitwisseling met de bewoners te creëren. De installatie zal er 5 maanden blijven staan. Meer info.

Een POP-beurs

Gelijktijdig met ART BRUSSELS, stelt Poppositions een andere versie voor van een kunstbeurs en dit van 19 tot 22 april. Sinds 2012 weerspiegelt dit evenement de alternatieve hedendaagse scene. Zij willen de regels door elkaar schudden en een vernieuwende beurs voorstellen. Het decorontwerp is trouwens ontworpen samen met de galerijen (29 dit jaar), de kunstenaars en de verzamelaars uit de hele wereld en ze zullen aanwezig zijn op deze 7e editie. Afspraak dus bij Ateliers Coppens om dit alles te ontdekken. Meer info

(c) Ifa Laboratory

 

Gerelateerde Artikels