En verder…

In april kondigen zich nog heel wat andere evenementen aan. Er is voor ieder wat wils: het Brussels Short Film Festival, het Brussels International Fantastic Film Festival, de beurs ‘Histoires de Livres’ en het concert ‘Scriabin in Brussel’.

Happy Birthday BRUSSELS SHORT FILM FESTIVAL!

Van 27 april tot 7 mei viert het Brussels Short Film Festival zijn verjaardag: 20 jaar passie voor de Belgische en internationale kortfilm. Het festival vindt deels plaats in BOZAR (Ravensteinstraat 23) en verschillende zalen in Elsene. Daarnaast zijn er ook gratis openluchtvertoningen op de Kunstberg – met de steun van de schepen van Cultuur – en op het Fernand Cocqplein. Ontdek de traditionele wedstrijden (internationaal, nationaal en next generation), de Nacht van de Kortfilm en de andere verrassingen die deze verjaardageditie voor je in petto heeft.
Meer info

Fantastisch!

Van 4 tot 16 april palmt het BIFFF-team BOZAR in voor zijn 35de editie. Er wordt uitgepakt met honderden films, waaronder enkele premières in België: fantasy, thrillers, sciencefiction, horror, films over vampiers, zombies, weerwolven en kungfu uit de hele wereld. Het BIFFF is meer dan een filmervaring. Je geniet er ook van een bijzondere sfeer en talrijke randactiviteiten zoals het Vampierenbal of de ZomBIFFF Parade.
Meer info

Scriabin in de ULB

De Russische componist en pianist Alexander Scriabin zou twee jaar in Brussel geleefd en gecomponeerd hebben. Honderd jaar later wil de pianist François Mardirossian hem eer bewijzen en zijn muziek in de stad laten weerklinken. Het concert ‘Scriabin in Brussel’ vindt plaats op 18 april om 20 uur in de ULB, Solbosch-campus (Delvauxzaal, gebouw F – 22, 24 Paul Hégerlaan). 5 €.

Een boek, een kunstwerk

De 10de editie van de beurs van het kunstenaarsboek ‘Histoires de livres’ vindt plaats op 22 en 23 april in het Academiënpaleis (Hertogstraat 1), telkens van 10 tot 18 uur. Het festival richt de schijnwerpers op dit specifieke medium in de hedendaagse beeldende kunst dat beperkt aanwezig is in het traditionele boekencircuit. Dé plek voor liefhebbers van geïllustreerde boeken, objectboeken, geanimeerde boeken, conceptboeken en digitale boeken. Daarnaast kan je er Belgische en buitenlandse uitgevers, graveerders, illustratoren, boekbinders, beeldende kunstenaars, schrijvers, dichters en andere kunstenaars ontmoeten. Gratis.
Meer info

 

Gerelateerde Artikels