En verder…

April heeft nog enkele andere leuke verrassingen in petto. Zeker niet te missen zijn het festival “Courants d’Airs”, het Brussels International Guitare Festival, de finale van de “Open Stage des Petits Belges” en het “Brussels Short Film Festival”, stuk voor stuk evenementen die worden ondersteund door de schepen van Cultuur.

Een frisse wind door Brussel

Ontdek het talent van studenten en jonge afgestudeerden van de kunstscholen van de Federatie Wallonië-Brussel naar aanleiding van een nieuwe editie van “Courants d’Airs“. Dit festival voor podiumkunsten dat wordt georganiseerd door het Koninklijk Conservatorium van Brussel in samenwerking met het Centrum voor Podiumkunsten, brengt maar liefst 320 jonge muzikanten, acteurs, dansers en circusartiesten samen. Gedurende vijf dagen en meer dan 130 voorstellingen zullen zij 61 creaties tonen die zij helemaal alleen tot stand hebben gebracht (theater, muziek, circus en jong publiek). Het festival vindt plaats in het Conservatorium (Eikstraat 17), in het stadhuis, op de Grote Markt, in het Brussel Parlement, de Cercle des Voyageurs, The Music Village en ZoArt Music en zal ook neerstrijken op de campus van Solbosch (ULB). Gratis.

Een festival helemaal in het teken van de gitaar!

Het Brussels International Guitar Festival & Competition is een niet te missen evenement voor liefhebbers van gitaarmuziek. Voor zijn 5e editie neemt het zijn intrek op een nieuwe plaats: het Vaudeville Theater (Koninginnegalerij 13). Van 22 tot 26 april stellen enkele gerenommeerde Belgische en internationale gitaristen en ensembles, waaronder de jonge belofte Thibaut Garcia en de virtuoze Ana Vidovic of Maximo Diego Pujol onder leiding van het kwartet Alfama, een uiteenlopend muzikaal programma voor: van barok tot gipsy jazz. Daarnaast worden er ook talrijke activiteiten georganiseerd: ontmoetingen, een salon van gitaarbouwers en exposanten, zes master classes, een spektakel voor kinderen “Gigi, une drôle du guitare” en de finale van de internationale concours. 15 € per avond en kortingen.

Open scene voor de hiphop

Mis de finale van dit event niet dat in het teken staat van de hiphopcultuur (rap, dance, beatbox, impro,…) en een heuse springplank is voor jongeren. De Open Stage die wordt georganiseerd door Alerte Urbaine, heeft de afgelopen maanden zeven plaatsen in Brussel aangedaan, waaronder het Maison de la Création en Cité Culture. De finale vindt op 30 april van 18 tot 21 uur plaats in de Magdalenazaal (Duquesnoystraat 14). Inkom: 3 €.

De kortfilm in al zijn facetten

Ontdek van 27 april tot 8 mei meer dan 300 kortfilms en activiteiten (jong publiek en professionals) tijdens het Brussels Short Films Festival. Een honderdtal films worden verdeeld over drie competities (internationaal, nationaal en jonge talenten). Daarnaast zijn er speciale programma’s met meer dan 200 films die zijn onderverdeeld per thema (bekroond, reis, trash,…). Ze worden getoond in Wallonië en Brussel, op zes verschillende locaties, waaronder BOZAR (Ravensteinstraat 23) en de Kunstberg.

Gerelateerde Artikels