En verder…

Laat uw innerlijke vreugde de vrije loop in september: op het programma staan mode, textielcreatie, tekenkunst, nocturne, klankwandeling en muzikale ommetje.

Mode in al haar facetten

Neem deel aan de modeles van aanstaande donderdag 15 september: ‘Mode, kunst en politiek: gevaarlijke verhouding of onwaarschijnlijk huwelijk?’. Docent van dienst is Yann Kerlau. Hij stond van 2000 tot 2008 aan het hoofd de Gucci Group en is auteur van historische werken en modeboeken waaronder ‘Les dynasties du luxe’ en ‘Les secrets de la mode’. Afspraak om 19.15 uur in de Militiezaal van het stadhuis. De les wordt afgesloten met een cocktail en een bezoek aan de tentoonstelling ‘Just married. De geschiedenis van het huwelijk’ in het Museum voor het Kostuum en de Kant. Reserveren verplicht (8/4 €).

Artiesten op goede leest geschoeid

In de tentoonstellingsruimte ‘Textile Box’ van het Museum voor het Kostuum en de Kant, die de hedendaagse textielcreatie belicht, wordt van 29 september tot en met 20 november de eindproef van zes laatstejaarsstudenten schoenontwerp aan het Brusselse SYNTRA gepresenteerd onder de titel ‘Fundamenten’. Het uitgangspunt voor de creatie van deze volledig met de hand vervaardigde collecties, is een denkoefening over de fundamenten die onze wereld structureren.

Art on Paper

De tweede editie van Art on Paper vindt plaats van 8 tot 11 september in BOZAR. Zoals we vorig jaar reeds aanhaalden (link), is deze beurs volledig gewijd aan de hedendaagse tekenkunst. Ze is opgebouwd rond 25 solotentoonstellingen die de unieke grafische vaardigheden van de kunstenaars belichten (8 €/kortingen).

Brussel musiceert

Op 10 september slaan het Nationaal Orkest van België, de Munt en BOZAR de handen in elkaar om hun seizoen te openen en een uniek evenement voor te stellen: ‘United Music of Brussels’, een muzikale wandeling door het stadscentrum. De muzikanten van beide federale orkesten, de koren van de Munt en de MM Academy zullen zich in duo, trio, kwartet of kwintet opstellen op een vijftiental verrassende locaties waaronder een kelder, een rusthuis, een hotel, een privé-appartement … in de wijken rond de Beurs, Sint-Goriks, de Brigittinen, en vele andere, om Brussel muzikaal op te luisteren. Afspraak van 14.30 tot 18 u. Gratis. Het volledige programma vindt u op United Music of Brussels.

Een duik in de Zenne

In het kader van haar residentie bij het MAAC (Kartuizersstraat 26-29), nodigt kunstenares Anna Raimondo u uit om de vroegere loop van de Zenne te ontdekken tijdens een akoestisch-aquatische parade. De wandeling begint om 16 u aan het Anneessensplein en wordt opgeluisterd door een orkest dat noise-muziek brengt. De klanken worden gecreëerd tijdens een gratis workshop voor klankcreatie en akoestische geluidseffecten die plaatsvindt van 6 tot 11 september in het MAAC, in aanwezigheid van de kunstenares.

Avondopening van onze musea

In het kader van de Nocturnes van de Brusselse Musea, die door de Brusselse Museumraad worden georganiseerd, openen het Museum van de Stad Brussel en het Museum voor het Kostuum en de Kant op 29 september hun deuren om 17 uur. Bezoek de tentoonstelling gewijd aan de restauratie van het wandtapijtkarton van Pieter Coecke en doe mee aan een vertelwandeling over Brussel. Of ontdek de tentoonstelling ‘Just married’, een literaire wandeling in het teken van het huwelijk, en een performance (re-enactment van het huwelijksfeest van H.Claus met Elly Overzier).

 

Gerelateerde Artikels