En verder…

11_MAIS ENCOREVoor het Justitiepaleis bevindt zich, sinds eind november, het imposante kunstwerk Selfmade van de Brusselse kunstenares Catherine François ter gelegenheid van haar tentoonstelling Interférences in de Maruani & Mercier Gallery Brussels.

Als symbool van de Belgische beeldhouwkunst heeft  Catherine François twee overzichtstentoonstellingen gehouden in het Museum Van Buuren in 2007 en 2012. Haar beeldhouwwerken en de vormen die ze bedenkt onthullen de constante beweging van de natuur, zijn krachten en zijn energie. Vandaag zet de Maruani & Mercier Gallery Brussels, 17 Regentstraat te 1000 Brussel, haar werk tentoon ter gelegenheid van de tentoonstelling  Interférences, te ontdekken vanaf 11 december tot 11 januari. Het beeldhouwwerk van 7 meter hoog zal op de openbare ruimte zichtbaar zijn tot 31 januari 2015.

Meer info

 

Van 16 tot 18 januari zal de 4e editie van Brussels Cologne Contemporaries doorgaan, een coöperatief project dat niet minder dan 20 Belgische en Duitse Galerijen verenigt waaronder de Brusselse galerijen Waldburger, Elaine Levy Projects, Ricou Gallery en Christopher Crescent. Onder de vorm van een gezamenlijke tentoonstelling zet het BCC Belgische en Duitse opkomende artiesten in de schijnwerpers.

Ze vind ieder jaar plaats, afwisselend in Brussel en in Keulen, 2 steden die bekend staan om hun artistiek dynamisme en hun verzamelaars. Meer dan een kunstbeurs heeft het BCC de wil om een dialoog tussen twee steden te creëren en hun jong talent bekend te maken. De deelnemende galerijen wensen een professioneel netwerk op te stellen en uitwisselingen te onderhouden tussen de artiesten, de galerijen, de instellingen, de verzamelaars en het publiek. De editie 2015 zal plaatsvinden in het Art nouveau gebouw van het Duitse veilinghuis Lempertz, gelegen 6 Grotehertstraat te 1000 Brussel.  Ieder jaar wordt de BCC Award uitgereikt door een jury van verzamelaars en andere vakmensen van de kunstwereld aan één van de aanwezige artiesten. Deze prijs omvat een financiële steun en een eigen tentoonstelling in een culturele instelling in Brussel of in Keulen. De winnaar van de BCC 2013, Markus Kleinfeld, heeft zijn werk  tijdens de maand maart 2014 tentoongesteld in de C-BOX van de CENTRALE for contemporary art met zijn project A rose is not a rose.

Meer info

 

Kunstenaars kunnen zich nog tot 12 december inschrijven voor Carte de Visite|ARTopenKUNST!

De oproep richt zich tot alle plastische kunstenaars vanaf 18 jaar, beroeps of amateurs, die op het grondgebied van de Stad Brussel wonen of er hun atelier hebben en die wensen deel te nemen aan de 2e editie van Carte de Visite | ARTopenKUNST.  Deze zal doorgaan tijdens het weekend van 13, 14 en 15 februari op de 5 verdiepingen van het voormalige Vanderborghtgebouw, Schildknaapstraat 50. Alle info vindt u in de nieuwsbrief van oktober. Inschrijven kan via het onlineformulier .

 

 

Gerelateerde Artikels