En verder…

In de komende twee maanden valt er heel wat te beleven in het Museum voor het Kostuum en de Kant en in de CENTRALE: Leçons de Mode, nieuwe tentoonstellingen en ‘Meet the Artists’. Zelf kunstenaar? Schrijf zeker in voor de volgende editie van Carte de Visite|ARTopenKUNST. En neem een geluidsbad tijdens de 6de editie van de Week van de Klank Brussel.

Welkom in het Museum van het Kostuum en de Kant en in de CENTRALE!

De nieuwe Leçon de Mode op 14 januari is gewijd aan ‘All things English. Anglomanie in mannenmode (1760-1960)’. Kunsthistorica Paula Dumont geeft in haar lezing een overzicht van de evolutie in de kledij van de man: van de das van dandy Beau Brummell tot de laarzen van de ‘The Beatles Mod’. 200 jaar lang was de Engelse suprematie in de mannelijke elegantie een constante. De lezing start om 19.15 uur in het Stadhuis en wordt gevolgd door een bezoek aan de tentoonstelling ‘Crinolines & Cie’ in het Museum voor het Kostuum en de Kant.

Van 21 januari tot 10 april kan u de gloednieuwe tentoonstelling van de Textile Box ‘Spiralis mirabilis’ komen ontdekken. Als een spin weeft kunstenares Mireille Liénard haar web van rode draden in de ruimte van de Textile Box. Doorheen het labyrint maken bezoekers een mythische en filosofische reis.

Op 13 januari verwelkomen Koen Theys en Gülsün Karamustafa u in de CENTRALE voor een uitzonderlijke ‘Meet the Artists’ (in het Engels, € 5).

Vanaf 14 januari loopt er een nieuwe tentoonstelling in de CENTRALE.box, de tentoonstellingsruimte voor aanstormend talent in de CENTRALE. De jonge Belgische kunstenaar Kasper Bosman neemt tot 28 februari bezit van de ruimte met ‘Cintamani Weavings’.

Neem vanaf 14 januari zeker ook een kijkje in de nieuwe expositieruimte voor nieuwe Brusselse creatievelingen: het CENTRALE.lab, vlakbij de CENTRALE. De tweede kunstenaar die er exposeert, na de broers Guo, is Aleksandra Chaushova.

Laatste dagen om in te schrijven voor Carte de Visite |ARTopenKUNST

De 3de editie van Carte de Visite|ARTopenKUNST vindt plaats tijdens het weekend van 12, 13 en 14 februari 2016 in het voormalige Vanderborght-gebouw. De inschrijvingen worden afgesloten op 11 december 2015. De Schepen van Cultuur lanceerde een oproep aan alle beeldende kunstenaars (amateurs en professionals) die minstens 18 zijn en op het grondgebied van de Stad Brussel wonen of er hun atelier hebben.

De Week van de Klank komt terug naar Brussel.

Tussen maandag 25 en zondag 31 januari kan u tijdens een twintigtal evenementen en activiteiten in het kader van de ‘Week van de Klank‘ kennismaken met geluidstechnici en -kunstenaars. Animatie, workshops, lezingen, installaties, concerten, projecties en de geluidsrally gaan door op een tiental locaties in Brussel. U kan o.a. de liveopname van de radio-uitzending van Pascale Tison (RTBF) meemaken in de Gotische Zaal van het Brussels Stadhuis op 27 januari 2016. Alle activiteiten zijn gratis.

Gerelateerde Artikels