Een reeks prijzen voor de Brusselse hedendaagse beeldende kunst

De Stad Brussel telt talrijke talentvolle beeldende kunstenaars, zowel amateurs als professionals, en steunt hen via de organisatie van collectieve of solotentoonstellingen en de uitreiking van verschillende prijzen. In februari vielen enkele Brusselse kunstenaars in de prijzen: de Prix Médiatine en de Carte de Visite | ARTopenKUNST-prijzen. Focus op de winnaars van 2015.

De Stad Brussel neemt deel aan de befaamde Prix Médiatine, een jaarlijkse wedstrijd voor jonge beeldende kunstenaars uit alle disciplines die jonger zijn dan 40 jaar en de Belgische nationaliteit hebben of in België wonen. De winnaar van de Prix de la Ville de Bruxelles mag gedurende één maand zijn werken tentoonstellen in de CENTRALE/box, een tentoonstellingsruimte gewijd aan jong creatief talent in de CENTRALE for contemporary art. Dit jaar mocht de jonge Brusselse fotografe, Maëlle Collin, die in 2013 afstudeerde aan de Académie royale des Beaux-Arts van Brussel (master in Visuele Kunsten, Fotografie), deze prijs in ontvangst nemen. Haar werk zal binnen enkel maanden te zien zijn in de CENTRALE. In afwachting kunt u vanaf 24 april het werk van de winnaar van 2014, Faber Lorne, in de C-BOX ontdekken naar aanleiding van de opening van de volgende tentoonstelling van de CENTRALE.

Tijdens de tweede editie heeft de collectieve tentoonstelling Carte de Visite |ARTopenKUNST, georganiseerd door de Dienst Cultuur (meer info in de newsletter van februari), twee prijzen ter waarde van 1.000 euro uitgereikt, de Publieksprijs en de Artiestenprijs. Michel Clair, Brussels amateurfotograaf, won met zijn foto’s het publiek helemaal voor zich. De artiesten kozen dan weer voor de schilderijen van de broers Weifu en Rui Guo, laatstejaarsstudenten aan de Académie royale des Beaux-Arts. De winnaars kregen bovendien een cadeaubox van het bekende merk Schleiper, sponsor van de tentoonstelling. Wij willen iedereen nogmaals van harte feliciteren!

In het volgende nummer van de Brusseleir (april) zult u de portretten van de winnaars van Carte de Visite | ARTopenKUNST 2015 kunnen ontdekken.

(c) Maëlle Collin

(c) Maëlle Collin

(c) Guo

(c) Weifu en Rui Guo

Michel Clair

(c) Michel Clair

 

Gerelateerde Artikels