Een nieuw marionettentheater in Laken

Na jaren van omzwervingen, koos het marionettentheater Les Cœurs de Bois het oude Stadhuis van Laken als thuisbasis uit. Daarmee beschikt het voortaan over een nieuwe theaterzaal, op een boogscheut van het Koninklijk Paleis en het Atomium. U bent er welkom vanaf 16 januari 2016.

Het Koninklijk Theater Les Cœurs de Bois is een marionettentheater voor klein en groot. Fabels en sprookjes uit alle landen en voor alle leeftijden staan op het repertoire van dit gezelschap, dat in 2016 zijn 70ste verjaardag viert. Al jaren onderhoudt het nauwe banden met de Stad Brussel, en in het bijzonder met de Schepen van Cultuur. Zoals we al eerder schreven, weet Les Cœurs de Bois ieder jaar (sinds 2002) de harten van gezinnen te veroveren tijdens het festival ‘Guignolet dans le Parc’: 4 maanden gratis poppenkast, tussen mei en augustus, in het Park van Brussel. Op initiatief van de Schepen van Cultuur en om het cultureel aanbod te decentraliseren, werkt Les Cœurs de Bois sinds 3 jaar ook mee aan het Groentheater, met het festival ‘Insifon’ in de maand augustus.

Het betrekken van het oude Stadhuis in Laken (Paleizenstraat over de Bruggen) betekent een keerpunt in de activiteiten van het theater. Les Cœurs de Bois pakt voortaan uit met een vaste programmatie doorheen het jaar. In de nieuwe theaterzaal vinden tot 80 toeschouwers een plaatsje. Het gezelschap zal ook animatie verzorgen en de mooiste marionetten (waarvan een aantal ouder dan 50 jaar) tentoon stellen, zodat het grote publiek met deze volkskunst kan kennismaken. Gezamenlijke projecten met La Maison de la Création, Cité Culture, de bibliotheek en de scholen in de buurt staan op stapel.

Vanaf 16 januari trakteert het theater op een ongewone voorstelling: ‘Le petit poisson doré’ (het gouden visje), een Russisch sprookje (vanaf 6 jaar). De voorstelling loopt tot 6 maart 2016. Meer informatie:

In de ingang van het nieuwe theater zal binnenkort ook een muurschildering te zien zijn. Daarrond lopen gesprekken tussen Les Cœurs de Bois en Street Artist-poppenspeler, Danaé Brissonet uit Quebec. Wordt vervolgd!

Vanaf 16/01/2016
Elke woensdag om 15 uur
Elke zaterdag en zondag om 14.30 en 16.30 uur

Koninklijk Theater Les Cœur de Bois
Paleizenstraat over de Bruggen 460 a
1020 Laken
02 478 23 21
Meer info

Gerelateerde Artikels