De Dag van les Magritte du Cinéma

4_MAGRITTE LOGO SANS CONTOUROp zondag 28 december kunt u in minder dan 24 uur tijd de 7 films ontdekken die geselecteerd werden voor de Magritte du Premier Film, die tijdens de 5e ceremonie van Les Magritte du Cinéma op 7 februari 2015 zal worden uitgereikt. Deze heuse filmmarathon, de Dag van Les Magritte du Cinéma, begint tijdens het ontbijt en duurt tot na middernacht in het Cultureel Centrum der Rijke Klaren, in samenwerking met de Académie André Delvaux.

Die laatste zette Les Magritte du Premier Film op poten in 2013, om te zorgen voor een betere toegang tot de Belgische film en om het publiek in contact te brengen met de recente eerste werken van regisseurs. De prijs bekroont één van de “eerste films” die meedingt naar de Magritte voor Beste Film. In tegenstelling tot de andere prijzen van de ceremonie is de Magritte du Premier Film een publieksprijs. Het publiek wordt uitgenodigd om de geselecteerde films tijdens voorstellingen van september tot januari, in verschillende culturele centra van de Federatie Wallonie-Bruxelles te bekijken, en voor hun top drie te stemmen op de website van Les Magritte du Cinéma. Stemmen kan tot 15 januari 2015.

Dit jaar kreeg het Cultureel Centrum der Rijke K laren  het voorstel om zich achter de Magritte du Premier Film te scharen, door niet 1 of 2 “eerste films”, maar alle 7 geselecteerde films te vertonen. Het publiek wordt uitgenodigd om alle films te komen bekijken tijdens een dag vol 100 % opkomende Belgische film: de Dag van Les Magritte du Cinéma.Voor deze gelegenheid zal er een installatie worden voorzien zodat de toeschouwers onmiddellijk ter plaatse kunnen stemmen.

De 7 geselecteerde films zijn: Je te survivrai van Sylvestre Sbille, Marbie star du Couillu les 2 Eglises van Dominique Smeets, Post Parfum van Delphine Noels, Puppylove van Delphine Lehericey, Tokyo Anyway van Camille Meynard, Le vertige des possibles van Vivianne Perelmuter en Yam Dam van Vivian Goffette. De films worden achtereenvolgens vertoond van 9.30 tot 1.30 u. Elke film wordt ingeleid, en sommige leden van de filmcrew zullen aanwezig zijn. U kunt dus een of meerdere films komen bekijken en zo gratis toegangskaarten te bekomen voor Universciné of 2 plaatsen voor de ceremonie van de Magritte du Cinéma die zal doorgaan op 7 februari aanstaande. Om de lange dag door te komen, kunt u voor en na elke vertoning in de bar terecht voor een hapje en een drankje. Het hele programma is binnenkort te vinden op de website.

 

28/12

Van 9.30 tot 1.30 u

€ 5 per film, € 10 voor een ticket voor 3 films, € 20 voor een ticket voor de hele dag

50 % korting voor gezinnen (vanaf 2 volwassenen en 1 kind)

 

Rijkeklarenstraat 24

1000 Brussel

02 548 25 70

Meer info

 

Les Magritte du Cinéma

Meer info 

Gerelateerde Artikels