De Beursschouwburg wordt 50 en viert dat 50 uur lang!

Gisteravond 5 februari mocht de Beursschouwburg 50 kaarsjes uitblazen, dag op dag 50 jaar nadat ze voor het eerst de deuren opende voor het publiek. Om die halve eeuw in schoonheid te vieren pakt het team van de Beursschouwburg uit met een marathonprogramma van maar liefst 50 uur onafgebroken feesten! Tot 7 februari begint stipt elk uur een nieuwe feestelijke of culturele activiteit, en dat helemaal gratis.

Het is een kerngezonde en zeer succesvolle Beursschouwburg die dit jaar haar 50e verjaardag mag vieren met een bijzonder feest. Het Brusselse cultuurhuis zal 50 uur lang zinderen op het ritme van 50 activiteiten in diverse disciplines, die gratis aan het publiek worden aangeboden: een tentoonstelling (The future = Beurssc5ouwburg), concerten, performances, projecties (zoals Offscreen présente Cult-uur), dans, een vinylplatenverkoop, een collectieve siësta, workshops, een nachtclub, dj-sets, een camping in Hotel Marriott “onder de sterren”, pilates, een tekenfilmvoormiddag, een ballonnenworkshop en andere activiteiten voor kinderen in samenwerking met Bronks, en enkele verrassingen!

In de loop van de volgende maanden wordt er nog verder feestgevierd met muziek, tentoonstellingen, theater, film, festivals (Out Loud! en Klinkende Beurs) en nog veel meer. Het speciale verjaardagprogramma van de Beursschouwburg schenkt bijzondere aandacht aan kunstenaars die vandaag beroemd zijn en die destijds hun werk in de Beursschouwburg hebben voorgesteld, zoals Jan Fabre (Het is theater zoals te verwachten en te voorzien was, 1982, opvoering op 22/03) of Anne Teresa de Keersmaeker (Fase, 1982, opvoering op 27 en 28/02 en 1/03). Verder kan het publiek kennismaken met nieuw talent. Geen nostalgie, maar een mooi overzicht van wat de Beursschouwburg de voorbije 50 jaar heeft betekend en wat ze in de toekomst zal blijven aanbieden.

Naar aanleiding van de 50e verjaardag van de Beursschouwburg verschijnt bij Uitgeverij Lannoo het boek Beursschouwboek, 1965-2015, over een cultuurrebel in Brussel. Daarin worden tal van getuigenissen en meer dan 200 afbeeldingen over de vroege en recente geschiedenis van de Beursschouwburg gebundeld.

Ontdek de rest van het programma “under construction since 1965” op www.beursschouwburg.be.

> 07/02
50 hours of Beurssc5ouwburg, a non-stop start

Beursschouwburg
A. Ortsstraat 20-28
1000 Brussel

Meer info

OLYMPUS DIGITAL CAMERA basnylon

Gerelateerde Artikels